Co jsou polarizační sluneční brýle a proč byste je měli mít i vy?

Co jsou polarizační sluneční brýle a proč byste je měli mít i vy?
Zdroj: www.freepik.com

S příchodem slunných dnů a jasné oblohy, se stávají polarizační sluneční brýle nejen stylovým doplňkem, ale i důležitou ochranou pro naše oči. Výběr těch pravých ale může být někdy náročný. V tomto článku si řekneme, jak vybrat polarizační brýle, které nejen dobře vypadají, ale také poskytují nejlepší ochranu?

Komerční sdělení
Komerční sdělení 02. 08. 2023 12:20

Co jsou polarizační sluneční brýle?

Polarizační sluneční brýle jsou speciální typ brýlí, které mají zabudovaný polarizační filtr. Tento filtr blokuje horizontální světelné vlny, které jsou často zdrojem nepříjemných odlesků. Představte si, že polarizační filtr funguje jako mřížka, kterou prochází jen některé světelné vlny a zbytek nepronikne. Takhle efekt polarizace pomáhá redukovat oslnění a zvyšuje kontrast a ostrost vidění.

Kdy se polarizační brýle hodí mít?

Polarizační brýle je dobré mít u sebe ve velkém množství situací. Především jsou výbornou volbou pro řidiče. Odlesky od mokré vozovky, kapoty auta, nebo čelního skla mohou být nejen nepříjemné, ale v některých případech i nebezpečné. Polarizační brýle pro řidiče tak mohou zvýšit bezpečnost na silnicích, dokonce i v noci.

Stejně tak jsou velmi užitečné pro sportovce, zejména pro cyklisty, kteří často bojují s odlesky od silnic, vodních ploch (např. kaluží) nebo skel. Polarizační brýle na kolo jsou proto často populární volbou.

www.freepik.com

 

Není to ale jen o řízení nebo sportu. Ať už jdete na procházku, na pláž, nebo si jen chcete užít slunného dne v parku, polarizační sluneční brýle vám mohou pomoci vidět jasněji. Ať už hledáte dámské polarizační brýle, pánské polarizační brýle, nebo třeba polarizační brýle pro děti.

Tip: Polarizační sluneční brýle začala původně vyrábět firma Polaroid, ale dnes nabízí tento typ brýlí mnoho dalších značek, včetně takových gigantů jako Ray-Ban nebo Porsche Design. Všechny tyto značky najdete na e-shopu: https://eshop.aleszejdl.cz/.

Jak vybrat polarizační brýle?

Při výběru polarizačních brýlí je důležité se zaměřit nejen na design, ale také na kvalitu. Hledejte brýle s UV ochranou, které blokují alespoň 99% UV záření. Tyto požadavky pokrývá označení UV400- Důležitý je také materiál, z něhož jsou brýle vyrobeny. Polykarbonátové a skleněné čočky obecně poskytují nejlepší ochranu a nejčistší obraz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články