Dobré skutky zaslouží odměnu. Eva z Alberta strávila čas v Himaláji učením dětí

Dobré skutky zaslouží odměnu. Eva z Alberta strávila čas v Himaláji učením dětí
Zdroj: Albert

Sympatická Eva Hermannová pracuje v Albertu. Má na starosti kontrolu kvality potravin. Svoje zkušenosti v oboru potravinářství a chemie se rozhodla v létě předávat jako dobrovolnice v Malém Tibetu. Sama také poznala, že dobré skutky mají smysl nejen o Vánocích.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 07. 12. 2022 11:34

Celý rok se na ni těšíme a najednou je tu, doba vánoční. Doba, kdy bychom k sobě navzájem měli být vlídnější, vřelejší a dobrých skutků by se mělo objevovat jako hvězd na nebi. I přes to, že vánoční doba k plnění přání vybízí, dobré skutky se dějí během celého roku. Něco hezkého se v létě rozhodla vykonat i paní Eva.

Letošní léto jsem strávila jako dobrovolnice v indické části Himálaje, kde jsem učila děti chemii. Škola byla v malé vesničce 3 500 metrů nad mořem a asi jako největší rozdíl jsem vnímala to, že děti byly neuvěřitelně vděčné. Výuku si užívaly a o vše měly zájem. Místní děti mají často omezené možnosti a uvědomují si, že jde o jedinečnou příležitost se něco naučit a poznat i učitele z tak vzdálené země, jako je Česká republika“, popisuje absolventka Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, která vystudovaný obor využívá nejen v Himaláji, ale také v každodenním pracovním životě.

V Indii je jedním z úředních jazyků angličtina, takže výuka probíhala v ní. „Rodiny dětí nás ale také zvaly k sobě domů třeba na večeři a nabídly přespání, a to byl většinou nejšílenější zážitek. Nejstarší generace angličtinu často neovládá, tak děti dělaly překladatele,“ doplňuje Eva. 

Albert

Zdraví na prvním místě

„Na oddělení kvality v Albertu pracuji čtyři roky. Mám na starosti sortiment pečiva, mléčných výrobků a pultové výrobky. Jde kromě kontroly kvality také o složení, soulad s platnou legislativou a komunikaci s dodavateli“, popisuje paní Eva svou pracovní náplň. „Díky tomu, že Albert spolupracuje i s malými dodavateli a lokálními farmami, tak se často podívám i do jejich výroby, a samozřejmě také ochutnáváme. Mým favoritem z našeho sortimentu je Mlynářská žitná řada, tedy veka, chléb i rohlík.“

Jak důležité je konání dobrých skutků poznala i z druhé strany. Po nástupu do zaměstnání Eva i přes svůj mladý věk vážně onemocněla a musela podstoupit několik operací. „Tehdy mi kolegové dali prostor se uzdravit, všichni si moji práci rozdělili a nikdo nespěchal s mým návratem,“ uzavírá.

 

Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Související články

Další články