Dvě pokérované holky: 14 věcí, které musíte čekat, pokud se necháte potetovat

Někteří kluci od vás dají ruce pryč. Ale v jiných vzbudíte zvědavost.
Zdroj: Facebook.com

Dvě holky, jedna vášeň. Blogující veganka Karolína Rathousová (24) alias Dewii a studentka VŠE a „markeťačka“ Zuzana Bártová (25) ujíždí na tetování. A obě nezůstaly u jednoho. Zatímco Zuzana se chlubí (zatím) třemi, Dewii má „pomalovanou“ skoro půlku těla. Život s kérkou ale není žádný med. Čekejte zájem i pomluvy.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 07. 2017 12:38

1. Přilákáte pozornost

„Ať už negativní (urážky, zesměšňování, opovržlivé pohledy), tak i pozitivní (mužské pohlaví je rádo využívá jako začátek konverzace),“ říká Dewii. Míra zvědavosti se přitom liší. „Někdo se dívá ,nenápadně‘, někdo nepokrytě čumí a někomu je to úplně buřt,“ doplňuje Zuzana.

2. Stanou se z vás profesionální vypravěči 

Hned po citoslovci údivu nad tím, že máte tetování, bude pravděpodobně následovat otázka na význam. „Má to mít jen estetický účel, nebo je za tím něco hlubšího?“

Všichni samozřejmě dychtí po druhé variantě. Čekají příběhy o zesnulých blízkých, vztahovou záležitost nebo symboliku vaší životní filozofie. Pokud se vám motiv prostě jen líbil, dostane se vám zadumaného „ahá...“ nebo pohrdavého „aha“.

3. Brblání rodičů

Facebook.com

„Někdo třeba má chápavé rodiče, kteří jsou možná i sami potetovaní, ale já ne,“ vysvětluje studentka. „Reakce mojí mamky na první tetování bylo zděšení a řekla mi, že je moc velké (má tak 20 cm). Na druhé řekla jen ,fuj' a po tom dalším se se mnou chvíli nebavila.“

„Táta z nich byl zatím nadšený. Ale až si nechám potetovat ruce, tak se se mnou nebude bavit už ani on. Můžete rodičům vysvětlovat stokrát ,proč'. A stejně to nepochopí. Nikdy.“

3. Hloupé otázky od okolí

„Hele a bolelo to?“„Je to navždy, nebo to zmizí?“ „A co budeš dělat, až ti bude 80?“ „Mám kámoše, co je potetovanej.. nechceš seznámit?“ „Kde to tetování končí?“ „Kde máš schovaná další?“ Denní chléb, shodují se Dewii i Zuzana.

4. Je to závislost

Málokdo si nechá udělat jednu kérku a skončí.

5. Stane se z vás odbornice na tetování. Nebo spíš „odbornice“

Facebook.com

Jakmile si necháte něco vytetovat, začnete hodnotit kérky ostatních. Líbí? Nelíbí? Kvalitně provedené? Hloupý motiv? Super nápad? Stanete se profesionálními analytiky, za něž by se nestyděla ani BBC.

6. Kérka potřebuje péči, i když už je zahojená

Co udělat pro to, aby tetování zůstalo dlouhá léta krásné? Oblečte skafandr. Pokud to myslíte vážně.

„Má-li vypadat hezky i za 10 let, je třeba ho chránit před sluníčkem i po zahojení. Slunce celkově dost škodí kérkám, takže je lepší se mu vyhýbat,“ doporučuje Dewii.

7. „Také bych chtěl/a tetování, ale…“

„Asi nejčastější věta kterou ohledně tetování slýchám. Někdy mi přijde, že to lidi říkají jenom proto, aby se vám zalíbili,“ míní Zuzana. „Protože většinou následuje něco jako ,nevím, co a kam‘, ,nemám na to teď peníze‘, ,nemám odvahu‘ atd. Kdyby to tetování fakt chtěli, už ho dávno mají. A mně je vážně jedno, jestli jsou, nebo nejsou potetovaní.“

8. Tetování jednou vyjde z módy. Ano, i to vaše

Pinterest.com

„Kdo si v 90. letech nechal vytetovat ostnatý drát na ruku nebo tribal nad zadek na přelomu tisíciletí, nečekal, že se mu teď budou všichni smát. I my s našimi barevnými abstraktními blbostmi budeme jednou out.“

Móda se ale cyklicky opakuje. Odoláte-li laserovému pokušení, budete za pár let opět udávat styl. Jako tehdy!

9. Zchudnete o pár tisícovek

„Samozřejmě je možné si nechat udělat tetování někde na koleni u kamaráda doma, ale kvalita tomu bude odpovídat a zahojená práce může dopadnout katastrofálně (barvy se mohou rozpít, apod.),“ upozorňuje blogerka. „Proto raději vybírat zavedená studia, kde vědí, co dělají. Akorát tetování nebude za tisícovku, no.“

10. Někteří kluci na vás „hodí bobek“

A následně se začnou omlouvat a obracet. Pokrytci? Do jisté míry ano, vyplývá ze zkušeností studentky.

„Všechna svá tetování můžu schovat, takže když se s někým seznámím, nemusí tušit, že potetovaná jsem. Několikrát se mi stalo, že kluk na rande začat pomlouvat kolemjdoucí holku s kérkou. A když jsem mu řekla, že jsem potetovaná taky, byl v rozpacích. Dost často se pak nenávistná poznámka zázračně změnila v něco jako ,no jo, ale ty je můžeš schovat‘. Nebo ,když je vkusné, nevadí mi to‘.“

11. Otestujete svůj práh bolesti

Rusty Shepherd

„Každého člověka to bolí jinak, stejně tak se liší intenzita bolesti podle místa, kde se necháte tetovat. Ale v drtivé většině případů to bolí,“ připouští Dewii a já souhlasím. Zatímco mně vykreslil tatér iniciály na prstech v kuse, manžel potřebovat několik panáků a odpočinek na lůžku.

12. Stanete se „jednou z nich“

Je to podobné, jako když nosíte úzké černé džíny nebo čekáte dítě. A setkáte se s někým, kdo má stejné poznávací znamení. Střetnete se pohledem a „víte“. Jste součástí komunity. 

13. Zalitujete

„Někdo si to možná nepřizná (nebo to nepřizná ostatním), ale občas člověk to svoje tetování nesnáší. Nebo mu připadá hnusné. Tahle myšlenka ale většinou trvá krátce a za chvíli zase přemýšlíte, jaké tetování bude další,“ říká studentka.

14. Problémy s prací? Spíš ne

Nenechte se zmanipulovat vystrašenými rodiči, pokud po kérce skutečně toužíte. To, že vám předpovídají chudobu, ještě neznamená, že se s tetováním neuživíte.

„Jen jednou jsem musela tetování schovávat v práci. Ale nikdy se mi nestalo, že bych kvůli němu práci nedostala,“ říká Zuzana.

Pamatujte: je nová doba! A ironii číšníka, autora výroku z filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag, protentokrát nechme stranou.

***

Přispěvatelky:

Karolína Rathousová alias Dewii (24)

Blogující veganka, youtuberka, výživová poradkyně i fitness trenérka. V roce 2013 získala cenu za 3. místo v soutěži Blogerka roku v kategorii Life. Na Facebooku ji sleduje bezmála 60 tisíc lidí, na Instagramu přes 26 tisíc. Je autorkou knihy Veganův průvodce, v níž se věnuje tématům zdravé stravy, veganství či sportu. Sledovat ji můžete i na Youtube.

Zuzana Bártová (25)

Studentka VŠE a specialistka na sociální sítě ve společnosti Sun Marketing. Během studia i mezi ním sbírala zkušenosti a inspiraci ve všech koutech Evropy. V Praze je hlavně nadšenou „markeťačkou“ a závislačkou na kruhovém tréninku. Už třetím rokem propadá vegetariánství. Můžete ji sledovat na Instagramu.

 

Autorka článku: Andrea Vránová s přispěním Zuzany Bártové a Karolíny Rathausové

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články