Film 28 dní vypráví o nekončícím mejdanu Sandry Bullock: Na scény s třesem pila trojité espresso

28 dní je americký komediálně-dramatický film z roku 2000 režisérky Betty Thomas.
Zdroj: Čsfd
28 dní je americký komediálně-dramatický film z roku 2000 režisérky Betty Thomas.Hlavní roli Gwen Cummingsové, úspěšné sloupkařky, která se musí léčit z alkoholismu, ztvárnila Sandra Bullock.Gwen Cummingsová si poté, co zničí sestřinu svatbu svými opileckými řečmi, půjčí limuzínu. Během jízdy telefonuje a havaruje.Může si pak vybrat mezi vězením a 28 dny v odvykacím centru. + 5 fotek+ 6 fotek

Úspěšná newyorská novinářka Gwen, kterou hraje Sandra Bullock, žije život jako jeden velký, nikdy nekončící mejdan. To se ale drasticky změní ve chvíli, kdy v opilosti vyvolá skandál na svatbě své sestry a po zběsilé jízdě zdemoluje luxusní limuzínu. Jak se na roli pařmenky připravovala?

Petra Járková
Petra Járková 28. 08. 2019 16:00

Odhodlání a síla přátelství

Gwen je odsouzena k osmadvacetidenní odvykací kúře v léčebně pro pacienty závislé na alkoholu a drogách. Nejprve se odmítá přizpůsobit tvrdému režimu, který prosazuje dr. Comell, v podání skvělého herce Steva Buscemiho, a ostentativně pohrdá svými kolegy. Teprve po prvních abstinenčních příznacích a záchvatech začíná chápat, do jak obtížné situace se vlastní vinou dostala. Naštěstí se zdá, že se svéráznými pacienty si Gwen nakonec přece jen užije trochu legrace a pozná v léčebně sílu skutečného přátelství a lásku.

Léčebna na vlastní kůži

Sandra Bullock chtěla být na roli perfektně připravena, proto před natáčením pobývala pár dní v léčebně, kde se setkávala s lidmi, kteří procházeli v reálu stejnou zkušeností, jakou ona měla zahrát ve filmu.

Přechodné bydlení

Během filmování v New Yorku bydlela Sandra Bullock u herce Dennise Hoppera, se kterým se v průběhu natáčení spřátelila. Jeho smrt v roce 2010 ji velmi zasáhla.

Trojité espresso

Herečka musela před každou svou scénou, kde byl vyžadován nekontrolovatelný třes způsobený touhou po alkoholu, vypít na ex trojité espresso. Herečka v jednom z rozhovorů dokonce přiznala, že toho během natáčení moc nenaspala a že více kafí nemá šanci vypít do konce života.

Reálná výzdoba

Většina obrazů na zdech v léčebně byla opravdu vytvořena reálnými pacienty, filmu to rozhodně přidalo na autentičnosti a surovosti.

NA SNÍMKY Z FILMU 28 DNÍ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články