Jean-Claude Van Damme: I v 59 letech je stále fit! Trénovat začal už v dětství

Maximální riziko
Zdroj: Prima Max
Film je debutem hongkongského režiséra Ringa Lama. Van Damme je zárukou toho, že nebude nouze o akční momenty.Je to k vzteku, když vám umře dvojče, o kterém jste předtím ani nevěděli.Nebezpečné hrátky s podsvětím někdy vyžadují rychlý ústup.+ 2 fotky+ 3 fotky

Van Damme - akční hvězda osmdesátých a devadesátých let, která nehodlá zpomalit ani v pokročilém věku. Přestože se mu blíží šedesátka, na jeho stylu života to není nijak znát. Co se ukrývá za jeho stále svalnatou postavou a jaký projekt v současné době chystá?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 03. 2020 16:30

Van Damma můžete vidět dnes ve 22:50 na Prima MAX ve filmu Maximální riziko: Francouzský policista Alain Moreau je naprosto v šoku. Kousek od jeho domu zemřel při vyřizování účtů muž, jenž mu byl neuvěřitelně podobný. Alain se poté od své matky dozví, že obětí bylo jeho dvojče. Policista se tak vydává po stopě svého sourozence, která ho dovede až do ruské čtvrti. Tam zjistí, že jeho bratr patřil mezi prominentní členy mafie. To ale nemění nic na tom, že je důležité jeho smrt pomstít. Podaří se Alainovi proniknout do zločineckého podsvětí a vypátrat, zda za smrtí bratra stojí konkurence, nebo zkorumpovaná FBI?

Nestárnoucí svalovec

Skutečnost, že ještě nepatří do starého železa, dává Jean najevo zejména na svém Instagramu, kde fanoušky zásobuje černobílými fotografiemi, na kterých zatíná bicepsy a píše přání hezké neděle. A jeho fanoušci to kvitují s povděkem. Moc se mi líbí, jak vlastně nestárneš. Pokračuj v tom, co děláš. Máš stále skvělou fyzičku. Takových komentářů dostává Van Damme nespočet.

“Kdybych pravidelně necvičil, ztratil bych zásobu dopaminu a serotoninu, což by u mne vyvolalo stavy deprese. Cvičím pětkrát týdně. Ale chápu, že někteří chodí do posilovny čtyřikrát týdně, protože pracují, takže nemají tolik času. Zbylé dva dny relaxuji a dopřávám svalům uvolnění,” vysvětlil Jean.

Rané začátky

Herec začal s posilováním a cvičením již ve velmi raném věku. Na lekce karate začal chodit od deseti let. O pět let později se připojil k belgickému karate týmu. Jakmile se u něj projevily první změny ve fyzické kondici a vzhledu, přešel na striktní režim zdravé stravy a intenzivnější tréninky. Tvrdá práce se mu nakonec vyplatila. V roce 1978 vyhrál soutěž Mr. Belgium Bodybuilding.

Kariéra

Záhy se mu podařilo prorazit i v Hollywoodu a získat role v dnes již kultovních klasikách Dvojitý zásah, Univerzální voják, Krvavý sport a Kickboxer. Od druhé poloviny devadesátých let však tento oblíbený akční hrdina propadl alkoholu a drogám. To u něj vyvolalo zhoršení bipolární poruchy, kterou herec trpí.

Takové klopýtnutí samozřejmě neušlo filmovým producentům, kteří dali od Jeana ruce pryč. Návrat na stříbrné plátno se mu podařil až v roce 2012, a to ve filmu Nepostradatelní 2, kde si zahrál spolu se Sylvestrem Stallonem, Arnoldem Schwarzeneggrem či Brucem Willisem. Aktuálně se podílí, ale pouze hlasově, na pokračování animované komedie Mimoni: Padouch přichází.

NA FOTOGRAFIE Z FILMU MAXIMÁLNÍ RIZIKO SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: mirror.co.uk, csfd.cz 

Zdroj fotografií: Prima Max

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články