Fenomén jménem Bridget Jones: Co s ní má průměrná Češka společného

Bridget se v každém díle zamiluje, což jí komplikuje život
Zdroj: Čsfd
Takhle teď vypadají představitelé hlavních rolí Hugh-Grant-Renee-Zellweger. Oplácanou Bridget byste v botoxové herečce hledali asi těžkoNa mladé pohledné herečce se podepsal zub času, ale především také skalpel plastických chirurgůBridget Jones je obrazem nejedné reálné ženy, která čeká na toho pravéhoS legendární Bridget se sžije každá druhá žena, matka, manželka i milenka+ 6 fotek+ 7 fotek

Deník Bridget Jonesové je dnes už klasika vztahových komedií, která se nejdříve stala hitem jako kniha a poté i jako film. Vždy, když se televize k úspěšnému snímku vrátí, zasednou před obrazovky statisíce žen ve věku třicet a výš, které se ztotožní s bláznivou, oplácanou a stále beznadějně zamilovanou hlavní hrdinkou. Tušíte, s čím vším se vlastně průměrné Češky s Bridget ztotožňují?

Petra Járková
Petra Járková 29. 06. 2019 16:00

Všechny holky po třicítce dnes večer slaví svátek, v televizi totiž opět bude naše včelí matka Bridget, britská zoufalka, která má problémy s váhou, se svými rodiči, s láskou, muži, alkoholem, prací, s potřebou říkat vše na rovinu a se svetrem s jelenem.

S hlavní postavou se ztotožňují ženy po celém světě, protože Bridget si na nic nehraje a je úplně normální, tedy ve skutečnosti pro své okolí nenormální, bláznivá, hysterická, nerozhodná, zmatená a roztomile trapná. Prostě žena!

A co že  to máme s Bridget vlastně společné?

Hubnutí a neřízené přejídání

Je jen specialitou ženy nejíst před důležitým večírkem celý týden a být živa jen z jedné mrkve denně, ale jakmile je po něm, s chutí sníme klidně celou husu. Neustále řešíme diety a kila a váhu, desetkrát se převlékáme, dokud nevypadáme štíhle, a stahovací prádlo vlastníme taky.

Spíme se svými šéfy

Na hodné kluky nejsou ženy zvědavy. Přitahuje nás největší grázl v okolí, který nás má samozřejmě na salámu. Jednak proto, že ho toužíme změnit. Pak chceme, aby se do nás zamiloval a ostatní ženské žárlily na to, že jsme tak skvělé, že jsme to dokázaly. Navíc takový cápek má většinou postavení a moc, je to alfa samec a vypadá vždycky dobře. Když je to náš šéf, čicháme z toho výhody i pro naši kariéru. Na jedné straně mu šplháme po zádech, na té druhé chceme být po jeho boku jako podpora, aby nám byl vděčný a říkal nám, že bez nás by to nedokázal. A po tomhle celém samozřejmě přijde vášnivý a hlavně zakázaný sex.

Nebojíme se opít a vykouřit krabičku cigaret

Na večírku jen se svými blízkými se prostě zřídíme, jak zákon káže, protože víme, že to zůstane jen mezi námi. Většině žen nejsou cizí ani dvě lahve vína za večer. Ráno máme sice kocovinu, ale zase to byla prima juchanda a skvěle jsme si zařádily. Ta bolavá hlava po třiceti cigaretách jednou přejde.

I přes kariéru nám chybí chlap

Máme práci, pořádný plat, bydlíme samy v hezkém bytě, kupujeme si krásné věci, umíme si navrtat polici a sestavit postel z Ikea. Doma máme sadu nářadí, ovládáme základní údržbu auta, a když se nám chce, zaletíme si na víkend do Londýna. Ale ten chlap nám přece jen chybí.

NA TY NEJVĚTŠÍ NEŘESTI BRIDGET JONES SE PODÍVEJTE DO NAŠÍ GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články