Freddie Mercury by se dnes dožil 73 let: Připomeňte si jeho divoký život i osudové lásky

Bylo mu dvacet, když se stal řádným studentem školy, to vše uprostřed rušných šedesátých let. Londýn se stal samozvanou Mekkou kultury pro mladé a on sám si pro svůj život nemohl vybrat město více vzrušující.
Zdroj: Profimedia
Freddie Mercury, rodným jménem Farrokh Bulsara, byl britský zpěvák, člen rockové skupiny Queen a skladatel.Je považován za jednoho z nejvýznamnějších zpěváků v historii, proslulý byl také svým obrovským charizmatem a extravagantností při vystupování.Jeho smrt byla zapříčiněna zápalem plic (komplikace při AIDS).Narodil se jako Farrokh Bulsara ve Stone Town na východoafrickém ostrově Zanzibar. Jeho rodiče Bomi Bulsara a Jer Bulsara byli Pársové z indického státu Gudžarát; otec Bomi působil na Zanzibaru v britské koloniální správě jako soudní úředník.+ 6 fotek+ 7 fotek

O zesnulém zpěvákovi skupiny Queen je známo, že holdoval velmi divokému životnímu stylu. Pravidelné návštěvy gay klubů a konzumace drog pro něj byly v určitém období rutinou. Za bohémský život ale zaplatil krutou daň, virus HIV oslabil jeho imunitu a on 24. listopadu 1991 okolo 19. hodiny večer podlehl zápalu plic.

Petra Járková
Petra Járková 05. 09. 2019 08:00

Životní přiznání

Se svou sexuální orientací vyšel Freddie Mercury najevo v době, kdy skupina Queen začínala nabývat na úspěchu. Mercury byl svými nejbližšími vždy popisován jako přátelský a extrémně společenský člověk. Zřejmě právě tyto vlastnosti mu dopomohly k úspěchu u mužů, jeho postelí jich prošlo víc než postelemi mnoha slavných žen.

Láska k ženě

Jeho první a největší láskou byla Mary Austin, dívka, kterou přebral jednomu z členů kapely, Brianu Mayovi. Vzhledem k Freddieho orientaci byla jedinou ženou jeho života. Ještě dnes se mnozí dohadují, zda šlo skutečně o lásku. Objevují se názory, že Mary byla pouze zástěrkou faktu, že byl Mercury homosexuál. Tomu se dá ale jen těžko uvěřit, na přání samotného Mercuryho je totiž jedinou osobou, která ví, kde leží jeho ostatky.

Láska k muži

Druhou osudovou láskou zpěváka skupiny Queen byl muž jménem Jim Hutton. Toho Mercury poznal v jednom z gay klubů, které navštěvoval. Ačkoliv Hutton strávil s Freddiem v jeho domě poslední okamžiky před smrtí, po jeho skonu musel vilu opustit. Mercury ji totiž, navzdory očekáváním, neodkázal Jimovi ale Mary Austin.

Nevázaný život

Mimo tyhle dvě osoby si v jeho srdci nedokázal získat místo nikdo jiný. V době, kdy neměl žádný vážný vztah, se oddával nezávaznému sexu, podle Huttonových slov dokonce s více muži najednou. Jim Hutton ve své knize o životě s Mercurym tvrdí, že jakmile se Freddie rozhodl mít pohlavní styk, neexistovalo nic, co by ho mohlo zastavit. Prý byl díky své povaze přitažlivý i pro muže, kteří by o něj jinak nejevili žádný zájem.

NA FREDDIEHO MERCURYHO SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články