Gabriela Jiráčková: Svým tyranům jsem odpustila

Gabriela Jiráčková: Svým tyranům jsem odpustila
Zdroj: Lifee.cz/talkshow Na kafeečko

Titulem česká Barbie se pyšní Gabriela Jiráčková (21). I když je pro mnohé ztělesněním krásy a dokonalosti, v minulosti tak vnímána nebyla. Má za sebou těžké chvíle na základní škole. Nejen na to zavzpomínala v pořadu Na kafeečko.

Redaktor
Redaktor 22. 12. 2020 09:32

V tom své hosty, konkrétně slavné ženy se silným osudem, zpovídá herečka a moderátorka Miluše Bittnerová.

Vzhled Barbie si Gabriela užívá. Její přeměna v panenku vznikla tak, že se zajímala o makeup, hrála v seriálech, zpívala, v divadle ji často líčili. A na základě toho vznikla nálepka – česká Barbie. Jiráčková přiznává, že si to užívá!

Děti mi trhaly vlasy

Její život ale vždy nebyl o pozornosti médií, mužů, o lichotkách. V dětství si prožila tvrdou šikanu. Začala v šesti letech a trvala dlouhých sedm let. Že by už tehdy vybočovala vzhledem odmítá. Lišila se prý tím, že byla rozumově dál, než její vrstevníci. „Když jim bylo třeba těch sedm let, tak mě už bylo sedmnáct. Neměla jsem stejné zájmy, nezevlovala jsem s nimi a ony mě prostě nepochopily,“ vypráví v pořadu Na kafeečko.

 

Zažila duševní i fyzické útoky, domů chodila s modřinami, s vytrhanými vlasy, se zničeným oblečením. „Ale to jsem paradoxně snášela líp než to, že mě v podstatě nikdo za ta léta neoslovil než názvy, které tady raději nebudu jmenovat.“ Gabriela Přiznává, že myslela i na sebevraždu. Před tou ji zastavily jen myšlenky na rodiče. Ti ji celou dobu podporovali, ani jim se však nepodařilo ve škole šikanu zastavit. Nakonec ji zachránilo domácí vzdělávání.

 

Popisuje, že být ve škole stále sama, bylo těžké. I když si párkrát nějakou spřízněnou duši našla, nakonec kamarádství nevydrželo tlak zbytku třídy. Gabriela po letech necítí žádný odpor ani nenávist k lidem, kteří ji ubližovali. Odpustila jim! Navíc myslí na to, že zná i horší případy, kdy šikanované dívky skončily třeba v bezvědomí.

Jaká je proměna v Barbie?

Gabriela má už řadu let partnera, poznala se s ním v šestnácti letech přes sociální sítě a tráví spolu v podstatě 7 dní v týdnu a 24 hodin denně. I když jde o takzvaně vážný vztah, dítě zatím v plánu není. „Vzhledem k našim šíleným životům, hektickým, kdy jsme jednou tam, jednou tam, nemáme čas ani na svoje bližní, kteří už na tomto světě jsou. Na naše rodiny, na naše přátele. Neumíme si představit teď ještě mít dítě,“ připouští s tím, že do budoucna se uvidí.

 

V rozhovoru Gabriela vypráví také o tom, jak těžké je proměnit se v Barbie. Zatímco dřív, když se make-up učila, jí to zabralo i čtyři hodiny, teď to i s úpravou vlasů zvládne za dvě a půl hodiny.

 

Jak se staví k nejrůznějším plastickým vylepšením a omezovalo ji někdy velké poprsí? „Při jednom jediném cviku, při cvičení. Vlastně jmenuje se to Superman a je to na posílení spodních zad. Člověk se má silou spodních zad zvednout a udržet se v poloze. Já jsem se sice zvedla, ale pořád jsem zůstala ležet na zemi,“ popisuje úsměvnou situaci.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články