Horor Monstrum není pro slabé povahy: Byly použity trénované krysy, herci nemohli číst scénář před podpisem

Napadení New Yorku aliens očima účastníků jedné párty. Tahle noc změní život všem. A některým ho ukončí.
Zdroj: Prima COOL
Napadení New Yorku očima účastníků jedné párty. Tahle noc změní život všem. A některým ho ukončí. 
 V útulném newyorském klubu probíhá párty na rozloučenou. Jejím aktérem je Rob, který se rozhodl dát sbohem městu přezdívanému Big Apple a odjet pracovat do Japonska. Zábava je v plném proudu, digitální kamera snímá rozjařené tváře Robových přátel, jenže pak vše razancí blesku přeruší výpadek proudu a zlověstný neidentifikovatelný zvuk, který se rozléhá nad městem. Dodávka elektřiny se sice po chvíli obnoví, ale úleva je jen dočasná.+ 3 fotky+ 4 fotky

Původně si mysleli, že to je zemětřesení, ale kamera nalezená v troskách domů vydala svědectví o pravé příčině zkázy japonského Tokia v roce 2003. Chcete znát zajímavosti z natáčení tohoto katastrofického filmu?

Petra Járková
Petra Járková 23. 11. 2019 16:00

V útulném newyorském klubu probíhá párty na rozloučenou. Jejím aktérem je Rob, který se rozhodl dát sbohem městu přezdívanému Big Apple a odjet pracovat do Japonska. Jenže pak se stane něco, co nikdo nepochopí. Večírek okamžitě končí a jeho návštěvníci prchají, bohužel však nevědí před čím.

Hledání nového monstra

Nápad na film vznikl jako odpověď na popularitu monster typu Godzilla nebo King Kong. Producent J. J. Abrams chtěl vytvořit americký prototyp monstra, které by nebylo tak "sladké" jako King Kong . Díky jednoduchému triku s digitální kamerou ve stylu Záhady Blair Witch a málo známým hercům byl rozpočet filmu pouhých 30 milionů dolarů - kdyby se natáčelo ve stylu hollywoodských letních velkofilmů, rozpočet by činil nejméně pětkrát tolik.

On-line virtuální kampaň

K filmu byla spuštěna on-line virtuální kampaň, která měla navnadit diváky na to, že vše se skutečně odehrává. Na oficiálních stránkách se objevovaly např. fotky hlavních hrdinů bez dalšího komentáře. Vše podpořilo také embargo na jakékoliv další informace od tvůrců.

Meteor blížící se k Zemi

Těsně před závěrečnými titulky pozorně sledujte horizont. Na pravé straně uvidíte záhadný meteor, který se nezadržitelně blíží k Zemi.

Trénované krysy

Krysy použité v tunelu metra byly speciálně trénované a natřené zvláštní směsí, aby vypadaly „dost přirozeně“.

Hlas producenta

Hlas křičící několikrát „O můj Bože!“ při dopadu hlavy sochy Svobody patří producentovi Bryanu Burkovi.

Trocha překvapení

Herečka Lizzy Caplan nevěděla, na jakou roli se hlásí. Myslela si, že to bude romantický film. Až po druhém kole konkurzu se dozvěděla, že to bude film o monstru, a herci neměli dovoleno číst scénář, pokud nepřistoupí na roli.

NA SNÍMKY Z HORORU MONSTRUM SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA HOROR MONSTRUM SE PODÍVEJTE VE 22:45 NA PRIMA COOL

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články