Investice do tepelného čerpadla se majitelům rodinných domů rozhodně vyplatí

Investice do tepelného čerpadla se majitelům rodinných domů rozhodně vyplatí
Zdroj: Frank Oppermann / Shutterstock.com

Zvažujete, že ve svém rodinném domě přejdete na jiný typ vytápění? Rozhodně stojí za zvážení pořízení tepelného čerpadla. Proč? Jaké výhody jeho přítomnost v domě přináší a jak na jeho koupi ušetřit?

Komerční sdělení
Komerční sdělení 28. 07. 2022 11:40

Snížení výdajů za energie a investice se skvělou návratností

Tepelná čerpadla dokážou snížit výdaje domácnosti za energie až o 60 % ročně a zefektivnit vytápění. Investice do tepelného čerpadla má také skvělou návratnost. Ceny čerpadel totiž v poslední době klesají, čímž se z jejich koupě stává ještě výhodnější obchod.

Nízké provozní náklady a pohodlí

Jakmile se tepelné čerpadlo instaluje, pro jeho majitele nastává klidné období. Podle typu čerpadla je totiž teplo získáváno buď ze země, podzemní vody, ze vzduchu či z odpadního tepla. Všechny typy tepelných čerpadel ale mají jedno společné – nízké provozní náklady. Připočteme-li k tomu ještě fakt, že tepelné čerpadlo nemusíte nijak obsluhovat či mu obměňovat palivo, jedná o vskutku komfortní typ vytápění.

Podpora od státu činí z tepelných čerpadel skvělý zdroj vytápění

Kromě toho, že jsou tepelná čerpadla bezobslužná, je jejich pořizování do českých domácností podporováno státem. Jedná se totiž o ekologický způsob vytápění. Díky tomu je možné na nákup tepelného čerpadla čerpat státní dotace. Nastudujete-li si podmínky jejich čerpání před pořízením čerpadla, můžete ušetřit nemalé částky a koupě se pro vás stane ještě o něco výhodnější.

Snížení výdajů za energie lze v domech docílit jednoduše – pořízením ekologických tepelných čerpadel, která svým majitelům poskytují pohodlí a udržují rodinný krb neustále teplý. Tepelná čerpadla vytápění zefektivní a zjednoduší. Při jejich pořizování se navíc dají využít státní dotace z některého dotačního programu, který nákup ekologických druhů vytápění podporují.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články