Katarská kultura v módě: jak se mohou oblékat katarské ženy? Nemají takovou svobodu jako u nás

Katarská kultura v módě: jak se mohou oblékat katarské ženy? Nemají takovou svobodu jako u nás
Zdroj: Pixabay.com

Móda bezesporu hýbe světem. Řeší se úplně všude a zajímají se o ni především ženy. Zatímco tady u nás máme svobodu volby a můžeme se v módě odvázat, jinde ve světě to není až takovou samozřejmostí. Například katarské ženy by k přísným pravidlům v oblékání jistě měly co říct.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 15. 11. 2022 10:52

Katarská móda má jasně daná pravidla

Dokázali byste si představit, že i v létě neobléknete šaty na ramínka? Uměli byste se smířit s tím, že nesmíte nosit sukně odhalující kolena? Tady u nás jsou ženy zvyklé oblékat se podle počasí, nálady nebo příležitosti. Je pro ně samozřejmostí otevřít šatní skříň a různě kombinovat. Nosit zkrátka to, co se jim líbí.

Pro katarské ženy by to bylo skoro jako sci-fi. Nepsaným pravidlem je zde zdrženlivost v oblékání. Katarskou ženu na veřejnosti nepotkáte s odhalenými rameny nebo sukní sahající nad kolena. Tamní dress code něco takového nepovoluje. Nečekejte ani výrazné vzory na oblečení nebo odvážné střihy.

Střídmé barvy a příliš na sebe neupozorňovat

Na zdrženlivost je v Kataru kladen důraz nejen, co se týče střihů, ale i pokud jde o barvy. Výjimkou jsou speciální události, jako například mistrovství světa ve fotbale. Tehdy se sice fanoušci na stadionu objevují v pestrobarevných dresech národních týmů, ale to opravdu pouze výjimečně. Běžně zde muži nosí bílou dišdašu a ženy černou abáju.

Pokud byste se vydali do Kataru, můžete si tohle tradiční oblečení zakoupit v katarských obchodech a domů si jej přivést jako suvenýr. Nosit však tento tradiční oděv na veřejnosti nedoporučujeme – tamní lidé by to od vás brali jako urážku.

Na těsné kalhoty a upnuté halenky zapomeňte

Ženy se rády cítí svůdné a sexy. Často si k tomu dopomáhají výrazným líčením nebo třeba přiléhavým oblečením. Máte v šatníku upnuté džíny? Nebo přiléhavou halenku, která nechá vyniknout vaše přednosti? O něčem takovém si katarské ženy mohou nechat jen zdát. 

U žen zde není tolerováno příliš vyzývané oblečení. Nenosí těsné džíny, upnuté halenky nebo již zmíněné krátké sukně. U nás tolik oblíbená a svůdná kombinace mini sukně a vysokých kozaček by v katarských pravidlech rozhodně neprošla. Život v Kataru je pro tamní ženy úplně jiný, nežli na co jsme zvyklí tady u nás.

V plavkách na pláži? 

Katar je bezesporu krásnou zemí, která každoročně láká k dovolené tisíce lidí. Ideální dovolenkový čas zde ale nenastává s úderem prázdninových měsíců, jako je tomu tady u nás. Pokud byste si vyjeli do Kataru v létě, nepřekvapí vás jen časový posun, ale i extrémně vysoké teploty, které zde panují. Od června do července se zde teploty běžně pohybují nad 40 °C.

Kdy si tedy vyjet na dovolenou do luxusního Kataru? Nejlépe vychází období jara či podzimu. Právě v tomto čase zde panují příjemné teploty jak venku, tak co se koupání týče. Ale pozor – vyrazit si v klasických bikinách na pláž? Zapomeňte. Ženy se v Kataru koupají výlučně v koupacím oděvu, tedy v burkinách. Bikiny jsou zde povolené jen v mezinárodních hotelech a na jejich přilehlých pozemcích. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články