Krimi thriller Frekvence: Herec Dennis Quaid si z natáčení odnesl šestnáct stehů, události se opravdu staly

Film Frekvence je strhující thriller s hvězdným obsazením. Tvůrci do snímku umístili podezřele mnoho detailů, které odkazují na budoucí tragickou událost.
Zdroj: TV Nova
Film Frekvence je strhující thriller s hvězdným obsazením. Tvůrci do snímku umístili podezřele mnoho detailů, které odkazují na budoucí tragickou událost.Jednoho poklidného večera roku 1999 najde John Sullivan starou vysílačku, která patřila jeho otci.Zkusí ji zapojit a podaří se mu navázat kontakt.Muž na druhé straně je hasič, jmenuje se Frank Sullivan a právě se hodlá dívat na závěrečný zápas baseballové ligy roku 1969.+ 2 fotky+ 3 fotky

Film Frekvence je strhující thriller s hvězdným obsazením. Navíc tvůrci do snímku umístili podezřele mnoho detailů, které odkazují na budoucí tragickou událost. Nenechte si tedy tento film dnes večer na televizních obrazovkách ujít.

Petra Járková
Petra Járková 05. 11. 2019 16:00

Jednoho poklidného večera roku 1999 najde John Sullivan starou vysílačku, která patřila jeho otci. Pokusí se ji zapojit a s někým naváže kontakt. Muž na druhé straně je hasič jménem Frank Sullivan a právě se hodlá dívat na závěrečný zápas baseballové ligy roku 1969. Díky atmosférické poruše John napříč časem hovoří se svým otcem těsně před neštěstím, které Franka stojí život. Nyní má možnost jej varovat, a využije ji. Jenže to, že Frank nezemře, ovlivní celou časovou linii a následky budou mnohem závažnější, než by si John dokázal vůbec představit...

Zranění

Ve scéně s požárem skladiště Dennis Quaid při sjíždění po tovární lince utržil ránu nad obočím a odnesl si 16 stehů.

Profesionální hasiči

Při požáru skladiště jsou s výjimkou Dennise Quaida, Petera MacNeilla a Jordana Bridgese všichni ostatní opravdoví profesionální hasiči.

Skutečné události

Všechny události ze Světové série popisované ve filmu se skutečně staly.

Propagace filmu

25. dubna 2000 odehráli New York Mets a Cincinnati Reds zápas v dresech z roku 1969 v rámci reklamní akce podporující film.

Požadavky Stalloneho

Snímek byl v plánu již v roce 1997, přičemž režie se měl ujmout Renny Harlin (Smrtonosná past 2, Cliffhanger) a roli Denisse Quaida měl ztvárnit Sylvester Stallone. Stallone ale měl příliš vysoké finanční požadavky, takže byl projekt odložen a nakonec se jej ujal úplně nový tým.

Teroristický útok

Frank Sullivan byl ve filmu newyorským hasičem a popisné číslo jeho domu bylo 343. Rok po premiéře Frekvence hasiči z jednotky 343 zemřeli při kolapsu budov Světového obchodního centra při teroristickém útoku 11. září 2001.

Kromě čísla popisného na Frankově domu se ve filmu objevily i další spojitosti s tragickým útokem na “Dvojčata” v září 2001. Číslo Frankova vozu je 93 a jeho syn nosí dres s číslem 77. Lety United Airlines 93 a American Airlines 77 si kromě dalších dvou letadel vybrali teroristé jako prostředky pro svůj útok.

A do třetice k 11. září: číslo na přilbě Grahama Gibsona (Jordan Bridges) je 20014. K útoku došlo v roce 2001 a byla unesena 4 letadla. Není těch náhod nějak moc?

Zlomený nos

Elizabeth Mitchell si během natáčení zlomila nos.

Seriál

Podle filmu v roce 2016 vznikl stejnojmenný seriál, který se ale v klíčových prvcích liší. Frank Sullivan například není hasičem, ale policejním detektivem, a místo syna má ve filmu dceru jménem Raimy.

NA SNÍMKY Z FILMU FREKVENCE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA FILM FREKVENCE SE PODÍVEJTE DNES VE 20:00 NA NOVA CINEMA.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články