Akční thriller Denní světlo měl být pro Sylvestera Stallonea poslední film, syna do něj protlačil

Denní světlo je americký filmový thriller z roku 1996. Režisérem filmu je Rob Cohen. Hlavní role ve filmu ztvárnili Sylvester Stallone, Amy Brenneman, Viggo Mortensen, Dan Hedaya a Stan Shaw.
Zdroj: Čsfd
Denní světlo je americký filmový thriller z roku 1996. Režisérem filmu je Rob Cohen. Hlavní role ve filmu ztvárnili Sylvester Stallone, Amy Brenneman, Viggo Mortensen, Dan Hedaya a Stan Shaw.Populární Sly Stallone bojuje s časem při záchraně skupiny lidí uvězněných v tunelu pod řekou Hudson.Po výbuchu toxického odpadu zde došlo k závalu a ti, kteří katastrofu přežili, se octli v pasti mezi ohněm, zamořujícím vzduch jedovatými plyny, a vodou, rychle zaplavující podzemní prostory.Jejich jedinou nadějí je bývalý šéf newyorské záchranné služby Kit Latura, pod jehož vedením se vydají na vyčerpávající cestu podzemním labyrintem.+ 6 fotek+ 7 fotek

Populární Sly Stallone bojuje s časem při záchraně skupiny lidí uvězněných v tunelu pod řekou Hudson. Opět se jedná o strhující podívanou, kde herec ukazuje svou sílu. Sám Sly ale nebyl s výkonem spokojen a prohlásil, že se jednalo o jeho poslední akční film.

Petra Járková
Petra Járková 10. 10. 2019 16:00

Po výbuchu toxického odpadu zde došlo k závalu a ti, kteří katastrofu přežili, se octli v pasti mezi ohněm, zamořujícím vzduch jedovatými plyny, a vodou, rychle zaplavující podzemní prostory. Jejich jedinou nadějí je bývalý šéf newyorské záchranné služby Kit Latura, pod jehož vedením se vydají na vyčerpávající cestu podzemním labyrintem.

Cage vs. Stallone

Nicolas Cage byl Cohenovým kandidátem na hlavní roli. Pro společnost Universal se však z komerčního hlediska jevil jako lepší volba Stallone.

Poslední film

Sylvester Stallone před premiérou ohlásil, že toto je jeho poslední akční film, protože se cítí být na daný žánr už příliš starý. Nakonec si to ale rozmyslel a k akčním filmům se vrátil.

Strach z uzavřených prostor

Jedním z důvodů, proč Stallone souhlasil s účinkováním ve filmu Denní světlo, bylo, že chtěl překonat svůj strach z uzavřených prostor. V takovém Cliffhangeru hrál, protože chtěl pro změnu překonat strach z výšek.

Tatínkova protekce

Postavu Vincenta hraje Stalloneho syn Sage. Roli získal na základě dohody svého otce s režisérem Cohenem.

Výplata

Sylvester Stallone dostal za účinkování ve filmu 17,5 milionu dolarů.

NA SNÍMKY Z FILMU DENNÍ SVĚTLO SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP REDAKCE: NA FILM DENNÍ SVĚTLO SE MŮŽETE PODÍVAT OD 22:15 NA TV NOVA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články