Zajímavosti o filmu První rána: Jackie Chan si při akční scéně rozrazil rty, hlavní hrdinka neuměla pořádně čínsky

První rána je asijský akční thriller z roku 1996 s Jackie Chanem.
Zdroj: TV NOVA
První rána je asijský akční thriller z roku 1996 s Jackie Chanem.Hongkongský policista Jackie přijme úkol sledovat podezřelou ruskou krásku Natašu na cestě do Ruska.Zpočátku to vypadá jako jednoduchý, dokonce příjemný úkol. Nataša totiž cestou neprovádí nic neobvyklého ani podezřelého. To ovšem platí jen do chvíle, než se setká se svým milencem Tsuiem, který ilegálně obchoduje se zbraněmi. + 4 fotky+ 5 fotek

Akční legenda a mistr bojového umění Jackie Chan se ve filmu První rána představí jako hongkongský policista, který přijme úkol sledovat podezřelou ruskou krásku Natašu na cestě do Ruska. Zpočátku to vypadá jako jednoduchý úkol, ale nakonec se ukáže, že to taková brnkačka nebude. Co se během natáčení událo?

Petra Járková
Petra Járková 03. 10. 2019 16:00

Koordinátor kaskadérů

Ve filmu se objevuje takové množství nebezpečných akčních scén, že kaskadérů bylo na place tolik, že potřebovali svého vlastního koordinátora. Jako koordinátor kaskadérů na tomto filmu pracoval Stanley Tong, který se podílel na natáčení několika filmů s Jackiem Chanem.

Premiéra

Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu a navštívily ji samé velké hvězdy asijského filmového světa.

Pekelné cestování

Natáčelo se v Číně, Rusku, na Ukrajině, Austrálii a v Hong Kongu. Herci a štáb se tudíž pekelně nacestovali a vše sladit nebylo vůbec jednoduché.

Celková délka

Existují dva sestřihy, ale zdroje se rozcházejí v délce: podle IMDB má americký 88 minut a hongkongský 107 minut, podle Wikipedie má americký 83 minut a hongkongský 110 minut.

Problémy s čínštinou

Annie Wu neuměla v době natáčení mluvit kantonskou čínštinou, i když se ji snažila učit, proto jsou všechny scény natočeny s mandarínskou čínštinou.

Zranění

Některé akční scény byly tak náročné, že se při nich Jackie Chan lehce zranil. Při jedné si rozrazil rty a musel jít na šití. Naštěstí ho to neomezilo a mohlo se natáčet dál.

NA FOTKY Z FILMU PRVNÍ RÁNA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP REDAKCE: NA FILM SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články