Dědictví aneb Kurva se neříká: Proč si v pokračování nezahrála Irenka a kde se po nocích toulal opilý režisér?

A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik milionů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí.
Zdroj: Youtube
Vlastička zemřela. Bohouš truchlí.  Ztratil ženu svého života.Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu.Smuteční hostina se koná v Bohušově sídle.Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni.+ 6 fotek+ 7 fotek

V roce 2014 se režisér Sedláček rozhodl natočit pokračování slavného filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag, aby dosáhl minimálně stejného úspěchu. Bohužel se mu to nepodařilo. Nejen že film vyzněl místy trapně, ale chyběla i Irenka a humor režisérky Chytilové.

Petra Járková
Petra Járková 02. 08. 2019 16:00

Opilý režisér

Na place to při natáčení moc nešlapalo. Na vině byl prý režisér Robert Sedláček. Vždycky večer po natáčení si dal pár skleniček, sedl do auta a jezdil po okolí. Nikdo nevěděl, kde je. A ráno se pak ještě několikrát hledal. Když se objevil, měl kocovinu a byl na lidi ze štábu zlý.

Irenka odmítla natáčet

Herečka Šárka Vojtková se ve filmu objevila na hranici plnoletosti jako Irenka - dívka lehčích mravů. Prý se jí nelíbil humbuk, jaký po filmu vznikl, a necítila se v centru pozornosti dobře. Pokračování odmítla ale i kvůli tomu, že se jí nelíbil scénář.

Namalovaný kůň

Kůň Bolka Polívky se během natáčení zranil, a tak byl dovezen nový až z Prahy. Na place mu pak museli domalovat stejné hnědé fleky.

Poslední Lasicova role

Ve filmu si zahrál Milan Lasica, který se dušoval, že ve filmu se už nikdy neobjeví. Šlo o jeho poslední roličku.

Natáčení na zámku Karla Rodena

Natáčelo se ve více lokalitách. Začalo se v zámečku Skrýšov u Sedlčan, dále to bylo v Praze, v Rudné u Prahy či na zámku Karla Rodena. Scény z psychiatrické léčebny se natáčely v Kroměříži a ty ze hřbitova byly natočeny v Lulči u Vyškova.

Rodina na place

Filmovou dceru Bolka Polívky si ve filmu zahrála jeho skutečná dcera – Anna Polívková. Herečka tak opět dokázala, že má po svém otci velké herecké nadání.

NA SNÍMKY Z FILMU DĚDICTVÍ ANEB KURVA SE NEŘÍKÁ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články