Kulhavý nacistický ďábel Joseph Goebbels: Lidi nechával popravovat i podle horoskopu

Kulhavý nacistický ďábel Joseph Goebbels: Lidi nechával popravovat i podle horoskopu
Joseph Goebbels (1897 - 1945) byl jedním z nejvyšších nacistických představitelů. Byl říšským ministrem propagandy a jedním z nejbližších spolupracovníků Adolfa Hitlera. Jako mladý byl nadaným studentem filozofie.Při svých projevech dokázal okouzlit zástupy Němců.Severskou krásku Magdu svedl svým hlubokým hlasem i ďábelskýma očima.Magdu na začátku vztahu vášnivě miloval a zplodil s ní šest dětí.+ 6 fotek+ 7 fotek

Do ideálu urostlého árijce měl daleko. Byl malého vzrůstu a jednu nohu měl od narození o několik centimetrů kratší. Přesto dokázal uhranout krásnou herečku, nacistického vůdce a několik milionů Němců. Co stálo za úspěchem kulhavého ďábla Josepha Goebbelse? Mimo jiné i to, že věřil v okultismus a najímal si astrology.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 03. 07. 2019 14:00

Joseph Goebbels (1897 - 1945) byl jedním z nejvyšších nacistických představitelů. Byl říšským ministrem propagandy a jedním z nejbližších spolupracovníků Adolfa Hitlera. Od dětství trpěl komplexy kvůli malému vzrůstu a vrozenému postižení dolní končetiny. Vrstevníci se mu posmívali, dívky o něho nejevily zájem. Rozhodl se proto všem ukázat. Na jeho životní cestě mu mělo pomoci vzdělání. Původně chtěl studovat teologii, ale od křesťanské věrouky se rychle odklonil. Dal se proto na studium filozofie, kde se seznámil s řadou děl považovaných za "kacířské".

Uhrančivý demagog

Díky spisům okultní povahy se učí mistrně ovládat lidskou psychiku. V roce 1923 vstupuje do strany, aby mohl své ďábelské znalosti převést do praxe. Jeho hlas je hluboký a sametový, oči démonicky uhrančivé. Během projevů dokáže na svou stranu strhnout davy. Ženy se chvějí a omdlévají, muži nadšeně tleskají. Vůdce si rychle všímá jeho mimořádných schopností a jmenuje Goebbelse do funkce ministra propagandy.

Vše pro Hitlera

Po Hitlerově vzoru se stává vegetariánem, věří totiž, že jeho tělo pak bude zdravější a především nezatížené pro magické operace. Drobné rituály na posílení úspěchu provádí denně a nezapomíná si o nich napsat do svého deníku. Musí se však zbavit nebezpečného konkurenta v podobě kouzelníka Erika Jana Hanussena, jenž má na vůdce příliš velký vliv. Po požáru Říšského sněmu se jeho přání naplní, Hanussen je nalezen mrtvý. Goebbelsovi pak už nic nebrání stát se nacistickým králem propagandy. Využívá k tomu i horoskopy, které si nechává dělat na míru.

Zvrácený génius propagandy

Svým řečnickým uměním dennodenně zvyšuje počty členů NSDAP. Jeho temnému kouzlu se těžko odolávalo. Své o tom věděla i krásná česká herečka Lída Baarová. Byl cynický, krutě ironický a posedlý mocí. V jeho rozporuplném charakteru se prolínalo misionářské sebevědomí s touhou ničit. Pro ještě lepší řečnické dovednosti byl schopen udělat cokoli, snad i upsat duši ďáblu.

Konec nacistického vraha

Koncem války začíná tušit, že Německo válku nevyhraje. Obchází proto astrology, stejně jako na začátku své vražedné kariéry, a nechává si u nich vypracovávat hvězdné prognózy Třetí říše. Ti, co mu slibují vítězství, mají odměnu jistou. Třetí říše se však otřásá v základech a postupně se řítí do propadliště dějin. Goebbels prohru neunese, proto spáchá i s manželkou 1. května 1945 sebevraždu. Svůj tajný deník se předtím pokusí spálit. Je však sovětskými vojáky nalezen a okamžitě předán KGB, která má o něj neskonalý zájem. I když byl deník nacistického pohlavára později zveřejněn, některé stránky v něm „širou náhodou“ chybí.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA MUŽE, KTERÝ ŘÍDIL VRAŽDĚNÍ LIDÍ I PODLE HOROSKOPU!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články