Let balónem jako skvělá rodinná zábava i romantické rande

Let balónem jako skvělá rodinná zábava i romantické rande
Zdroj: Priamo

Plánujete rodinný výlet, nebo se chystáte vyrazit za dobrodružstvím se svou drahou polovičkou? V obou případech je let balónem naprosto nepřekonatelný zážitek.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 24. 05. 2023 09:09

Nezaleknete se dobrodružství? 

Výborně, v tom případě čtěte dál a nachystejte se na neopakovatelný zážitek v oblacích. Lety balónem patří mezi nejoblíbenější zážitky už řadu let. Aby ne, cenově jsou dostupné, jsou naprosto bezpečné a proletět se můžete prakticky po celém Česku i za hranicemi. Co dalšího dělá z balónového létání tak skvělý zážitek?

Dobrodružství s minimálním rizikem

Lety balónem tak akorát kombinují dobrodružství s bezpečností. Létá se jen za optimálního počasí a slabého větru. Vzduchem poplujete maximálně rychlostí 10–20 km/h. Vždy záleží, jak silný vítr fouká. Kam doletíte, je však překvapení, balón totiž letí tam, kam ho vítr nese. Ale nebojte, zkušení piloti umí využívat vzdušného proudění a hledají pomocí stoupání a klesání optimální proudění, abyste pluli kýženým směrem.

Výhled lepší než z jakékoli rozhledny

Hodinový vyhlídkový let balónem vás vezme 50 až 300 metrů nad zem a rozprostřou se kolem vás nádherná panoramata. Z ptačí perspektivy si prohlédnete krajinu, města i památky. Záleží, jakou lokalitu k letu zvolíte. Největší československá zážitkovka Adrop.cz nabízí lety na bezmála 40 lokalitách v Čechách i na Moravě, nebo dokonce i nad Tatrami nebo Alpami. Záleží tedy jen na vás, jaké místo chcete prozkoumat.

Priamo

Společný zážitek pro upevnění pouta

Ať už do koše naskočíte společně s drahou polovičkou, nebo se vydáte s dětmi či rodiči, užijete si dobrodružství, které vám poskytne spoustu námětů ke společným hovorům, při kterých budete sdílet svoje nadšení. Sdílené zážitky jsou vždycky o chlup lepší.

Skvělá šance na rozšíření fotoalba

Balóny létají výhradně brzy po východu slunce, nebo chvíli před jeho západem. Je to hlavně z důvodu bezpečnosti, protože je v tu dobu nejklidnější termické proudění a balon tak letí plynule. Příjemným vedlejším efektem je, že nízké slunce vykreslí krajinu v nejfotogeničtějším světle. Foťáky rozhodně doma nenechávejte.

Domů pojedete se šlechtickým titulem

Lety balónem nekončí přistáním. Po něm vás ještě čeká milé překvapení v podobě křtu čtyřmi živly a slavnostního přípitku. Nebudeme prozrazovat, jak to probíhá, protože bychom vás připravili o moment překvapení. Jen vás navnadíme tím, že se můžete těšit na šlechtický titul, přivítání mezi vzduchoplaveckou rodinou a certifikát, který vám tohle všechno navěky dosvědčí.

Tak už víte, koho vezmete na vyhlídku a kam poletíte? Kdybyste přeci jen radši něco klidnějšího nebo naopak akčnějšího, mrkněte třeba na relaxační nebo adrenalinové zážitky. Celkově jich na Adrop.cz najdete přes 700. To by bylo, abyste si nevybrali.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články