Lidé, kteří se narodili v prosinci mají delší a spokojenější život, zjistili vědci

Lidé, kteří se narodili v prosinci mají delší a spokojenější život, zjistili vědci
Zdroj: Pixabay.com

Narodit se v prosinci, to nemusí být žádná výhra. Nejprve Mikuláš, potom Vánoce, nakonec Silvestr. A do toho ještě narozeniny? No, rodičům se během nákupu dárků někdy asi protáčejí panenky. Ovšem pozor, podle jedné ze studií trefily děti narozené v posledním měsíci v roce doslova jackpot.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 23. 12. 2019 13:24

Prosinec bývá označován jako nejslavnější měsíc v roce. Lidé, kteří se během něj narodí, navíc podle studie vedou mnohem delší a šťastnější život. Jsou to zkrátka zimní andělé.

Nedávný výzkum se zaměřil na to, zda existuje souvislost mezi očekávanou délkou života a obdobím narození. A výsledky byly velmi zajímavé. Ukázalo se totiž, že lidé, kteří se dožili sta a více let, se ve většině případů narodili právě v průběhu prosince, kdy na svět mimo jiné přišli Britney Spears nebo Brad Pitt.

Mají lepší spánek

Pokud tedy jste narozeni v prosinci nebo znáte někoho, kdo se v tomto měsíci narodil, tak teď už víte, že má hodně slušnou šanci na to, aby na tomto světě pobyl dlouho.

Co se ale za touto dlouhověkostí prosincových lidí skrývá? Podle dalšího z průzkumů je to fakt, že lidé narození v prosinci ve srovnání s ostatními lépe spí. Kdo ví, možná je to právě tím, že se rodí v době, kdy je obklopuje spousta světel a oslavných ohňostrojů, takže se vlastně už odmala neobtěžují vnějšími faktory a soustředí se jen na svůj dobrý spánek.

Netrpí na srdeční problémy

Prosincoví šťastlivci jsou zároveň zdravější oproti těm, kteří se narodili v jiných měsících. Měli by mít šanci na nižší výskyt kardiovaskulárních záchvatů či jiných srdečních problémů.

Vypadá to, že narodit se v prosinci je skoro stejné jako vyhrát jackpot ve Sportce. A co vy, máte okolo sebe nějaká šťastná prosinčata? Nebo tento popis dokonce sedí přímo na vás?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články