Nové nejchytřejší dítě světa. Devítiletý génius za měsíc dostuduje vysokou školu

Nové nejchytřejší dítě světa. Devítiletý génius za měsíc dostuduje vysokou školu
Zdroj: Profimedia.cz

Jsou lidé, kteří studují celý život a vysněný titul stejně nikdy nezískají. To však není případ Laurenta Simonse. Devítiletý chlapec z Belgie, který bydlí v nizozemském Amsterdamu, bude mít už příští měsíc před svým jménem bakalářský titul. Malý génius, který má IQ přes 145, se tak stane nejmladším absolventem s bakalářským titulem na světě. Prvenství vezme Michaeli Kearneyovi, jenž v roce 1994 vystudoval coby desetiletý Univerzitu v Alabamě.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 15. 11. 2019 09:48

Když se Laurent narodil, nikdo nemohl mít tušení, jak velký talent se v něm skrývá. Se školou začal už ve čtyřech letech. Zatímco klasické studium v jeho zemi trvá pět let, malý génius ho bez zaváhání zvládl za pouhých dvanáct měsíců. V osmi letech ukončil střední školu a příští měsíc už bude mít v kapse bakalářský titul. Tedy pokud závěrečnou zkoušku udělá, o čemž však nikdo nepochybuje.

Už se chystá na medicínu

Laurent si nevybral zdaleka lehký obor. Na Technické univerzitě v Eindhovenu studuje elektrotechniku, s čímž mají často problémy i řádní studenti. Tím ale jeho studijní příběh zdaleka nekončí, mladý Belgičan má totiž daleko vyšší cíle. Po bakalářském titulu se chce zapsat na doktorské studium v elektrotechnice a přitom ještě studovat medicínu.

Rodiče malého génia zpočátku neměli o jeho nadání sebemenší ponětí. Na chlapcův talent je upozornili prarodiče a následně i učitelé. Ti pak provedli různé testy, aby zjistili rozsah jeho talentu a dovedností. „Řekli nám, že je jako houba,“ vzpomíná Laurentův otec Alexander.

Inteligentní a sympatický

Sám ředitel bakalářského studia elektrotechniky TUE o Laurentovi řekl: „Je prostě výjimečný, Laurent je nejrychlejší student, kterého jsme tady měli. Nejenže je velmi inteligentní, on je také velmi sympatický.“

Rodiče však vědí, že Laurent je stále malý chlapec a rozhodně ho nechtějí okrást o jeho dětství. Malý génius má totiž i další koníčky a stejně jako jeho vrstevníci si rád hraje s telefonem nebo se svým psem. „Musíme najít rovnováhu mezi tím, že je stále dítě, a jeho talentem,“ uvědomují si.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články