Nike představuje hidžáb, s nímž si muslimky zachovají styl i při sportu

Hidžáb bude vyroben z lehkého, prodyšného a neprůsvitného polyesteru.
Zdroj: Finance.yahoo/En.vogue.me
Jen několik dní po ohlášení plus-size kolekce přichází Nike s další zprávou o rozšíření sortimentu. Představuje hidžáb pro aktivní muslimky.Sportovní hidžáb by ke své majitelce měl přilnout tak, že o něm nebude vědět. Alespoň to naznačuje jeho provedení.Polyester zajistí pružnost a prodyšnost, aniž by prosvítal.Ženy si vyberou ze dvou velikostí – XS/S a M/L.+ 3 fotky+ 4 fotky

Jen několik dní po ohlášení plus-size kolekce přichází Nike s další zprávou o rozšíření sortimentu. Tentokrát má v rukávu opravdovou specialitu – představuje hidžáb pro aktivní muslimky.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 08. 03. 2017 15:52

Specialitou jsme ho nazvali pro to, že Nike je prvním komerčním sportovním gigantem nabízejícím trendy módu pro muslimky. „Nike Pro Hijab“, tedy praktická a decentní pokrývka hlavy, se na pultech obchodů objeví na jaře příštího roku.

Sportovní hidžáb by ke své majitelce měl přilnout tak, že o něm nebude vědět. Alespoň to naznačuje jeho provedení. Polyester zajistí pružnost a prodyšnost, aniž by prosvítal. Ženy si vyberou ze dvou velikostí – XS/S a M/L. „Nike Pro Hijab“ bude k dostání v decentních tmavých barvách.

Precizní provedení chválí i krasobruslařka Zahra Lari ze Spojených arabských emirátů. Ta podle Nike už hidžáb testuje.

„Byla jsem nadšená a trochu dojatá, když jsem uviděla hidžáb od Nike,“ řekla pro CNN Money. „Vyzkoušela jsem tolik různých hidžábů na tréninky a… tak málo z nich mi vyhovovalo.“

Huffingtonpost.com

Její euforii sdílí i další muslimské ženy.

„Hlasitě jsem zalapala po dechu, když jsem si přečetla, že Nike přichází se sportovním hidžábem. Jako by se mi splnily všechny sny,“ napsala na Twitter uživatelka Balsam.

„Jakožto atletka oblékající hidžáb jsem nadšená z nové kolekce Nike. O to víc, protože ji schvalují/prezentují skuteční atleti nosící hidžáb,“ uvedla Rowaida Abdelaziz.

Nejen Nike přitahuje svou novou kolekcí zraky k potřebám muslimských žen.

Šermířka Ibtihaj Muhammad loni jako první Američanka soutěžila v hidžábu na olympijských hrách.

Podnikatelka Arshiya Kherani zase uvedla společnost Sukoon vyrábějící hidžáby určené pro sport.

Podívejte se na ochutnávku z nové kolekce v galerii.

Zdroj: The Huffington Post

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články