Oscarový komik, který trpěl úzkostmi: Přesně před čtyřmi lety si dobrovolně vzal život Robin Williams

Robin Williams měl deprese.
Zdroj: Profimedia.cz
Robin na předávání Oscarů, kde zvítězil.Měl radost.Smysl pro humor mu nechyběl.Začátky herecké kariéry.+ 1 fotka+ 2 fotky

Robin Williams (†63) byl americký komediální herec, který bavil televizní diváky ve filmech jako Noc v muzeu nebo Táta v sukni. Ke konci života, který se rozhodl 11. srpna dobrovolně ukončit, mu diagnostikovali Parkinsonovu chorobu. Bojoval s depresemi i se závislostí na alkoholu. V srdcích svých fanoušků je ale dodnes zapsán jako geniální komik.

Redaktor
Redaktor 11. 08. 2018 19:00

Herecká kariéra

Americký herec Robin Williams se narodil modelce Lauren McLaurin a bohatému otci Robertu Fitzgeraldovi Williamsovi. Hercem toužil být už odmala. Roku 1980 natočil první film Popeye. O sedm let později získal Grammy a Zlatý glóbus za snímek Dobré ráno, Vietname. Zlatý glóbus dále získal i za Mork and Mindy.

Grammy pak obdržel i za album k seriálu Reality… What a Concept. Za snímek Táta v sukni nebo Rybář získal též Zlatý glóbus. Za svůj život dosáhl i toho nejvyššího ocenění, Oscara, za roli ve filmu Dobrý Will Hunting. Ocenění měl nesčetně.

Osobní život

Manželky měl Williams tři. První manželství trvalo na hollywoodské poměry poměrně dlouho, deset let. Podruhé se oženil s Marshou Garces, která u něj v domácnosti pracovala jako chůva. S tou založil nadaci Windfall Foundation, kde podporoval charitativní organizace. Jeho třetí manželkou byla Susan Schneider.

Ta po jeho smrti přiznala, že trpěl úzkostmi a depresemi. V roce 2013 mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba, s jejíž počátečním stádiem se těžko vyrovnával. Kromě jiného měl svého času i problémy s kokainem a alkoholem. Mrtvý byl nalezen ve svém domě 11. srpna 2014. Pozdější pitva ukázala, že si skutečně vzal život sám.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články