Osud, nebo náhoda? 4 zajímavé příběhy, které jednoduše nejdou vysvětlit

Je náš život v rukou osudu, nebo je vše jen pouhá náhoda?
Zdroj: profimedia
Je náš život v rukou osudu, nebo je vše jen pouhá náhoda?Julius Caesar měl dbát na varováníDvojčata měla stejné osudy aniž by spolu vyrůstaliOpravdu Twain předpověděl svou smrt?+ 1 fotka+ 2 fotky

Stalo se vám v životě něco, po čem jste si řekli: ,,To musí být osud?" Nebo jste skeptik a spíše věříte na obyčejnou náhodu? Zde máme pět opravdu zajímavých příběhů, které rozhodně prostou náhodou být nemohly.

Redaktor
Redaktor 01. 07. 2018 10:53

Ubodání Julia Caesara

A začneme možná tím nejslavnějším. Vraždou Julia Caesara. Senátoři se na velkého státníka spikli 15. března roku 44 př. n. l. při slavnosti jménem Březnové idy. Noc před Caesarovou smrtí měla jeho manželka Calpurnia noční můru, že jejího manžela v senátu ubodají. Marně Caesara prosila, aby před senát nepředstupoval. Velkou zajímavostí byl také jeden věštec, který ještě madého Caesara varoval, aby se vyvaroval Březnovým idám. Caesar těchto varování nedbal a stejně do senátu šel. Senátoři ho ubodali 23 ranami nožem. Pouze jedna rána byla smrtelná.

Záhadná dvojčata

Když se jednoho dne v Americkém Ohiu narodila jednovaječná dvojčata, byla ihned po porodu rozdělena. Jejich matka se o malé chlapečky nemohla starat, a tak šel každý do jiné adoptivní rodiny do úplně jiného státu. Po 39 letech se dozvěděli pravdu a oba se nakonec vypátrali a shledali. Tím to ale nekončí.

Oběma chlapcům dali adoptivní rodiče jméno James, oba se po škole stali policisty a ve 20 letech se oženili se ženou jménem Linda. Oba svého prvorozeného syna pojmenovali James Alan a rozvedli se se svou první ženou. V době znovushledání oba měli psa jménem Toy a jeden z nich byl podruhé ženatý se ženou jménem Betty. Druhého svatba s ženou, která se rovněž jmenovala Betty čekala a za svědka mu šel jeho znovunalezený bratr. Náhoda?

Mark Twain si předpověděl vlastní smrt

Jeden z nejslavnějších a nejznámějších autorů knih o Huckelberry Finnovi si údajně předpověděl vlastní smrt. Twain se narodil roku 1835 v době, kdy se na obloze měla objevit Halleyova kometa. Později, již jako slavný spisovatel, řekl v rozhovoru novinářům, že na svět přišel s kometou a s ní také odejde.  Když následujícího roku zemřel, stalo se tak přesně v den, kdy byla Halleyova kometa opět poprvé po 74 letech spatřena. Obvykle jí jeden cyklus oběhu Země, během kterého je na pár dní viditelná, ale trvá až o dva roky déle.

Nepotopitelná zdravotní sestra

Vlastně ani nevíme, jestli tato zdravotní sestra měla štěstí, nebo smůlu. Jako zdravotní sestra sloužila na třech lodích, které se vždy potopily. Naštěstí se vždy zachránila. První potopenou lodí, na které Violet pracovala, byl parník Olympic, který se srazil s parníkem Hawke. Následně se zdravotní sestřička plavila i na lodi Brittanic, kterou poslala ke dnu námořní mina. Nikoho asi nepřekvapí, že Violet Jessupová byla členkou posádky i na nechvalně proslulém Titanicu. Tehdy dokázala, že to nebyla někdejší největší loď světa, ale drobná zdravotní sestřička, která se může pyšnit titulem Nepotopitelná.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články