Krásná pleť na dovolenou? Na co se zaměřit a čemu se vyhnout?

Krásná pleť na dovolenou? Na co se zaměřit a čemu se vyhnout?
Zdroj: Pixabay

Odhalená kůže, koupání v bazénech i řekách a opalování do bronzova. Léto dává naší pokožce zabrat! My ale můžeme udělat maximum pro to, aby byla pleť krásná a zdravá a ještě jsme si užili léto naplno!

Komerční sdělení
Komerční sdělení 18. 06. 2021 07:30

V létě chceme všechny vypadat krásně. S trochou štěstí nás čeká příjemná dovolená, ať už na chalupě nebo na pláži u moře, grilování s kamarády, drink na zahrádce v restauraci. A kdy jindy než v létě, když nás neotravují čepice, šály a těžké kabáty nebo bundy, můžeme dát svoji přitažlivost na odiv? Investujte čas a energii do několika snadných kroků, vyzkoušejte vychytávky v péči o pleť švédské beauty-tech značky FOREO, např. pleťový kartáček LUNA 3 nebo masážní přístroj BEAR.

Jednoduché pravidlo 20-2

Jinak se je třeba o pokožku starat v zimě a jinak v létě. Chladné měsíce vyžadují  výživu a hutnější textury, teplejší lehké formule a hydrataci. Věděly jste třeba, že je dobré používat denní a noční krémy i čisticí pleťové emulze podle ročního období? V létě je důležité vyvarovat se třeba fotoaktivních látek, protože v kombinaci se slunečními paprsky mohou napáchat na naší pokožce nepříjemnou paseku. Jde například o citrusové, levandulové nebo skořicové vonné silice, bergamotový olej, chemické UV filtry jako cinnamáty a benzofenony, i některé bylinky, jako třeba třezalka.

Dermatologové to opakují pořád dokola, i tak na to ale některé z nás stejně zapomínají. Nejdůležitějším letním kosmetickým produktem je opalovací krém, i když letním... Používat bychom ho správně všichni měli po celý rok a v létě adekvátně přidat. Vrásky, pigmentové skvrny a další známky předčasného stárnutí jsou samozřejmě nepříjemné, ale zároveň bezvýznamné ve srovnání se strašákem, který hrozí při nesprávném vystavování pokožky slunečním paprskům - rakovinou kůže. Platit má podle odborníků jednoduché pravidlo 20-2. Tedy že namazat se je třeba 20 minut předtím, než vyjdete na slunce a zopakovat to každé 2 hodiny!

Postavte se teplu a vlhku

Čistící pleťový kartáček FOREO LUNA 3

Čistící pleťový kartáček FOREO LUNA 3

Teplo a vlhko mohou zvýšit produkci kožního mazu. Proto se seznamte se slovem exfoliace - díky peelingu odstraníte odumřelé kožní buňky, maz, pot, zbytky opalovacích krémů a další nečistoty, které snadno ucpou póry a pleť je kvůli tomu zašedlá. Exfoliace obličeje však má svá pravidla, vyžaduje jemný postup a produkty s co nejmenšími brusnými částicemi. Velkým pomocníkem je specialista na krásnou pleť - čistící pleťový kartáček LUNA 3. Během pár minut dokáže vaši pleť vyčistit a rozzářit.

„Exfoliace je pro zdravou pleť nezbytná. Díky peelingu odstraníte odumřelé kožní buňky, maz a nečistoty, které jinak způsobují matnou pleť, akné, komedony a zhoršují pronikání aktivních látek z krémů a sér, které na tvář aplikujete,“ vysvětluje dermatoložka Rachel Ho. 

Zavodňujte a masírujte

Masážní pleťový přístroj FOREO BEAR

Masážní pleťový přístroj FOREO BEAR

Nejsnažším způsobem, jak udržet pokožku hydratovanou, je dostatek vody. Že málo pijete poznáte snadno, pokožka je mdlá, povadlá, hrubá a citlivá. Dopřejte si denně alespoň osm sklenic vody, příjem tekutin ale vždy přizpůsobte tomu, kolik času trávíte na slunci.

Pomoci pleti tak, aby byla krásná a svěží můžete i masáží. Podpoří cirkulaci krve, zpevní pleť a definuje linie obličeje. Povolejte na pomoc masážní pleťový přístroj BEAR. Mikroproudová technologie procvičí obličejové svaly, zpevní pokožku, tónuje ji a umocní její prozáření.

Make-up na dovolenou nejede

I když máte v létě pocit, že je kůže vlhá, zpocená, mastná, nenechte se napálit. I tak potřebuje zvlhčit, proto musí mít ve vaší letní výbavě místo hydratační krém. Naopak make-up klidně nechte doma, když už se bez něj neobejdete, vybírejte alespoň ten s lehkou texturou a nekomedogenním složení, které neucpávají póry a jsou maximálně šetrné.

Na nákupu kosmetiky na dovolenou nezapomeňte do vozíku přihodit kosmetiku po opalování. Celodenní pobyt u rybníku nebo na pláži a do těla pražící slunce potřebuje vyvážit. Kosmetika po opalování pokožku zklidní, ochladí, hydratuje a napomůže její regeneraci. Dopřát si můžete i  výživné masky obsahující vitamín E, zelený čaj nebo aloe vera, které vaší tváři poskytnou úlevu a ochranu.

Opatrně s depilací

Je jasné, že odstranění chloupků je před dovolenou nezbytné, dejte ale pozor na to, jaké produkty vybíráte. Odborníci doporučují vyhnout se minimálně tři dny před plánovaným výletem k k vodě všemu, co obsahuje AHA kyseliny nebo retinol. Dovedou totiž chemicky odlupovat svrchní vrstvu kůže a „nová“ pokožka je tenčí, jemnější a náchylnější ke spálení. A s depilací, zejména chloupků na obličeji, také opatrně. Pleť je zde velmi citlivá a slunce ji může poškodit.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články