Pět tipů jak vybrat minerální kámen jako dárek

Pět tipů jak vybrat minerální kámen jako dárek
Zdroj: Milujeme Kameny

Víte, co je drúza? A jak vypadá geoda? Minerály nemusejí být jen malé uhlazené kamínky. Pokud letos zase nevíte, co komu dát pod stromeček, pomůžeme vám. Ať už hledáte dárek pro milovníka minimalismu nebo naopak pro excentrickou tchýni, pro přítele nebo pro neteř, hezký kámen potěší každého.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 08. 11. 2022 13:45

Jak ale vybrat minerální kámen tak, aby se líbil? Jak se trefit do vkusu? A co kdybychom chtěli, aby se nejen líbil, ale také pomáhal? Dali jsme dohromady ty nejosvědčenější tipy, aby vybírání minerálů bylo jednoduché a bez starostí. Ušetří vám čas a zajistí spokojenost. Jak tedy vybrat minerální kámen pro maminku, syna nebo nejlepší kamarádku, aby dělal radost?

Podle čeho vybírat

Čeká vás 5 osvědčených tipů, které usnadní vybírání minerálních kamenů. Pomohou vybrat dárek, který perfektně sedne k jeho budoucímu majiteli.

1. Barva a vzhled

Minerál můžete vybírat podle tvaru a barvy, která se budoucímu majiteli líbí. Klasika, kterou všichni známe, jsou hlazené kamínky, kterým se správně říká tromlované. Mají různé velikosti a tvary. Dětem asi největší radost udělá ohlazený kamínek nepravidelného tvaru. Gua-sha je nezbytnou pomůckou pro ty, kdo dbají o správnou péči o pleť – používá se k masírování obličeje. Placičky můžou být příjemné do kapsy, plátky jsou krásné, když je prosvítí světlo, donuty si můžete efektně pověsit na krk nebo na klíče. Ty nejmenší tromlované kamínky, kterým se říká konfety, můžete nasypat do sklenice nebo do mísy a vytvořit tak hezkou dekoraci. 

Milujeme Kameny

Hitem mezi všemi, kdo milují relaxaci a přírodu, jsou však kameny surové. Krystaly můžete pořídit jednotlivě i v dekorativních shlucích a srostlicích, kterým se říká drúzy. Menší drúza je vhodná třeba k umístění na pracovním stole, veliká může být ozdobou vaší předsíně nebo knihovny. Hledáte-li opravdu zajímavý kámen, vybírejte mezi jedinečnými kameny.

Minimalistický interiér doplní jednoduché válce, hroty nebo obelisky. Působivé jsou také geody, které můžete využít i jako nádherné krabičky na prstýnky či jiné malé dárky. Jedná se vlastně o kamenné „vejce“, které je uvnitř plné překrásných krystalů. Veliké geody se dají použít také jako nabíječky jiných kamenů – jednoduše do nich své kameny můžete schovávat. To ocení hlavně ti, kteří věří na léčivou sílu minerálů a více s nimi pracují. 

Pro maminky, babičky, kamarádky nebo třeba kolegyně můžou být vhodné náramky, přívěsky nebo náušnice. Jsou elegantní, a navíc umožňují mít svůj oblíbený minerál neustále u sebe. Moderní kuličkové náramky nosí i muži a hodí se jak na normální nošení, tak i k obleku.

2. Znamení zvěrokruhu

Jednoduchý tip, jak vybrat vhodný kámen, je podle znamení zvěrokruhu. Každé znamení má své specifické vlastnosti a k nim přiřazené konkrétní minerály. 

Když se vám nad výběrem dárku nechce moc přemýšlet nebo jednoduše nevíte, podle čeho kámen vybrat, tenhle způsob nezklame. Zaručeně se trefíte do minerálu, který obdarovanému prospěje.

Milujeme Kameny

3. Účinky minerálních kamenů

Chcete-li obdarovat někoho, na kom vám opravdu záleží, vybírejte podle toho, co se vám líbí, a ještě podle vlastností, které minerál má. Ty vám napoví, jaké účinky bude mít. Kdo potřebuje víc klidu, ocení například ametyst, avanturín, achát. Pro podporu energie zvolte hematit, tygří oko, granát, křišťál. Čaroit, safír nebo chiastolit pod polštářem vám zajistí lepší spánek.

Užitečné jsou i minerály pro lepší soustředění jako je karneol, sodalit, jadeit nebo snižující stres - smaragd, turmalín, citrín. Takový malachit pomůže lépe snášet změnu a otevřít se všemu novému. Růženín zase přinese do života více lásky. 

Protože milujeme kameny, sestavili jsme elektronický Atlas kamenů, kde najdete účinky a základní informace o minerálech. Usnadní vám orientaci a veškeré informace o minerálech najdete na pár kliknutí.

Milujeme Kameny

4. Intuice

Dejte na pocit. To je také důležitý tip, jak vybrat minerál, který bude dobře sloužit. Co vás napadne jako první, to kupte. Nebo si jen tak prolistujte náš Atlas kamenů a nad výběrem příliš nepřemýšlejte. Vyberte ten minerál, ze kterého máte nejlepší pocit, když myslíte na osobu, kterou chcete obdarovat. 

Milujeme Kameny

5. Kartička s popisem vlastností

A jeden speciální tip na závěr. Nezapomeňte pořídit i kartičku s popisem účinků. Obdarovaný bude vědět, co dárek umí a jak s ním zacházet. Jak jej čistit a pečovat o něj, aby dlouho vydržel.

Milujeme Kameny

Ať už vybíráte minerál pro muže či ženu, maminku, bratra nebo známé, s našimi tipy ušetříte spoustu času a energie. Minerální kámen je dárek, který krásně vypadá, a ještě přinese mnoho pozitivního do života. 

Pokud však chcete brouzdat po našich kamenných prodejnách nebo na našem e-shopu, rádi vás uvidíme.

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články