Pět způsobů, jak se dostat po porodu zpátky do formy

Cvičení po porodu je důležitou součástí rychlé rekonvalescence.
Zdroj: Pinterest.com
Do cvičení můžete zapojit i své dítě.Cvičení po porodu je důležitou součástí rychlé rekonvalescence.Důležité je udržovat se ve formě už v požehnaném stavu.Po pár týdnech bude vaše bříško jako dřív.+ 1 fotka+ 2 fotky

Bojíte se, že po porodu je vaše výstavní postava nadobro pryč? Teď už nemusíte! Získání formy zpět nemusí být stresující díky vhodně zvoleným cvičením. Budete se cítit lépe, atraktivněji a vyhnete se poporodní depresi.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 18. 12. 2018 18:13

Co nejvíce choďte

Je to nejjednodušší forma aktivity, která rozhýbe tělo a zrychlí metabolismus. Zajistěte si fitness pomůcky ve formě hodinek, které budou měřit vaše každodenní aktivity. Každý týden zvyšujte počet kroků o 10 %.

Cvičte Kegelovy cviky a pánevní dno

Můžete začít klidně od prvního nebo druhého dne po přirozeném porodu. Zvýšíte tím přítok krve do hráze a urychlíte proces hojení. Vypínejte a vtahujte břicho, aktivujete tím příčné břišní svalstvo. Je to způsob, jak vytvořit silné svalstvo v období, kdy se bedra budou vracet do pozice před těhotenstvím.

Kojte, co nejdéle to půjde

Kojení je totiž nejlepším způsobem, jak stimulovat zmenšování dělohy na velikost před těhotenstvím. Kromě toho spálíte kojením až 600 kalorií denně. Stále byste však měla věnovat pozornost velikosti porcí a dbát na vyváženou stravu. To v kombinaci s chůzí a lehkou fyzickou aktivitou dokáže přímo zázraky.

Kombinujte silový trénink s kardiem

Takovýto trénink je nejen efektivnější, ale také zrychluje látkovou výměnu a spaluje tukovou tkáň nahromaděnou během těhotenství. Zkuste každý den udělat několik dřepů, shybů, kliků na kolenou nebo plank. Následně skákejte ze strany na stranu nebo běhejte asi minutu na místě.

Zaveďte do svého tréninku intervaly

Pokud cvičíte kardio - procházíte se, chodíte s hůlkami nebo pomalu běháte - v pravidelných intervalech zrychlujte tempo na 70 % svých možností a pak se znovu vraťte do svého rytmu. Intervaly jsou ideálním způsobem, jak se zbavit tukové tkáně.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články