#pinktober: Která restaurace se zapojí do boje s rakovinou prsu růžovým menu a ve které vystoupí Divokej Bill

Růžové drinky si můžete dopřát v BeBop baru
Zdroj: BeBop bar
Růžové cupcakes

Suroviny:

1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
1 vejce
1/2 hrnku rostlinného mléka
4 lžíce kakaa
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku rostlinného oleje nebo rozpuštěného másla
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
lžička přírodního vanilkového aromatu

Na krém
250 g odtučněného tvarohu
stévie nebo med
čerstvé maliny
hořká čokoláda

Postup:

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Ve druhé míse smícháme vejce, mléko, cukr, olej a metličkou vše prošleháme. Takto připravenou tekutou směs vmícháme k mouce. Přidáme kakao a vanilkové aroma.

Těsto postupně naléváme do košíčků na muffiny a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

Hotové cupcaky zdobíme krémem, který vyrobíme smícháním tvarohu a stévie nebo medu. Zdobíme čerstvými malinami a nastrouhanou čokoládou.Polévka z červené řepy

Suroviny:

4 středně velké červené řepy (velikosti citronu) ABio		
2 lžičky olivového oleje		
1 středně velká cibule, nasekaná najemno		
2 velké mrkve ABio, oloupané, nastrouhané na hrubém struhadle		
3 stonky řapíkatého celeru, na kolečka		
500 g brambor AQ, oloupaných a nakrájených na kousky		
1 malý svazek bylinek (rozmarýn, tymián, hladkolistá petrželka)		
1 litr kuřecího vývaru		
sůl, pepř		
2 lžíce zakysané smetany AQ		
pažitka na ozdobu

Postup:

Červené řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky. Olej rozpalte v hrnci na polévku, přidejte cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne. Přidejte červenou řepu, brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem, zalijte vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené hodinu vařte, aby řepa změkla. Pak nechte mírně zchladnout a vyndejte svazek bylin. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.Losos s pyré z červené řepy

Suroviny:

400 g červené řepy
3 dl smetany
3 dl mléka
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
Postup:

Červenou řepu nakrájíme na kostičky a přidáme do rendlíku, kam jsme si nalili smetanu a mléko, vaříme asi 25 minut, poté scedíme, rozmixujeme, popřípadě naředíme smetanovým odvarem.

Losos:

Z lososa připravíme 4 steaky o váze 200 g, osolíme, opepříme a ugrilujeme tak, aby byl šťavnatý a uvnitř růžový.V restauraci La Rotonde v Alcronu si můžete popřát následující Růžové menu.

Předkrm

Červená řepa s kozím sýrem, fíkem a rakytníkem

Hlavní jídlo

Losos pečený v sezamu se soba nudlemi

Dezerty

Malinová pěna a sorbet

Víno

Rosé D ́Anjou Couronne et Lions 2018, Domaine Roc De Châteauvieux+ 1 fotka+ 2 fotky

Růžový říjen “#pinktober” je na celém světě měsícem boje proti rakovině prsu a podpory nemocných žen. Do této akce se zapojilo i mnoho podniků, obchodů, restaurací i organizací, jenž výtěžek či jeho část věnují organizaci, která s touto problematikou pomáhá. Kde si můžete dát růžový drink nebo menu? Kam si zajít za dobrou muzikou? Připravte si růžové menu doma i vy!

Petra Járková
Petra Járková 08. 10. 2019 10:00

Prvotní myšlenka

Tato myšlenka – Breast Cancer Awareness Month – vznikla v roce 1985 v USA a cílem je podpořit prevenci, ale také ukázat, jak se                  s nemocí potýkají ženy a jejich rodiny, které potkala.

Hotel Alcron

Hotel Alcron se letos zapojil k #pinktober ve spolupráci s organizací Mamma HELP. V hotelové restauraci La Rotonde na vás čeká chutné Růžové menu a v BeBop baru najdete nabídku dvou delikátních Růžových koktejlů.  Část výtěžku z prodeje této Růžové nabídky poputuje na konto sdružení Mamma HELP, které letos slaví 20 let v České republice.

Hard Rock Cafe Praha

Oblíbená kapela Divokej Bill zase v rámci #pinktober zahraje 23. října v Hard Rock Cafe Praha. Výtěžek z celé akce podpoří také organizaci Mamma HELP.

Kuchařská show před NC Eden

Měsíc v růžové je skvělá příležitost upozornit na to, jak důležitá je pro naše zdraví kvalitní a rozmanitá strava. Proto se bude konat Kuchařskou show na náměstí před NC Eden 4. 10. od 13 hodin, kde se nejen naučíte chutně a zdravě vařit, ale budete si moci popovídat o zdravé stravě.

Kočičí kavárna v Plzni nabízí kočičky

Mamma HELP centrum Plzeň podporuje i majitelka plzeňské Kočičí kavárny paní Jana Augustinová. Po celý měsíc říjen si můžete v této kavárně zakoupit látkovou kočičku, která byla vyrobena v tamních artedílnách.

SESTAVTE SI RŮŽOVÉ MENU I VY, RECEPTY NAJDETE V GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články