Podzimní očista: 5 malých kroků, které naše tělo ocení

Vyřazením přidaných cukrů se zúčastněným vrátila jiskra do očí. A přestali být tolik podráždění.
Zdroj: Maxpixel.freegreatpicture.com

Podzim je nenávratně tu a my teprve nyní pociťujeme škody, které naše nezdravá letní životospráva plná zmrzlin, grilovaček a alkoholu napáchala. Nejen, že nedopneme naše oblíbené kalhoty, ale cítíme se také unavení, nafouklí a bez energie. Co s tím?

Petra Járková
Petra Járková 11. 10. 2019 14:00

Změna ročního období si žádá i změnu jídelníčku a celkového režimu. Nemusí však jít o nic drastického, kdy překopete celý svůj stravovací plán, ale postačí proměnit pár detailů. Co tedy dělat, abyste se cítili na podzim lépe?

archiv

Vitamíny

Zkuste alespoň týden dietu založenou pouze na zdravé stravě. Pokud to nevydržíte, tak alespoň pár dní. Po letních kopečcích zmrzliny či množství klobásek a grilovaného masa vás nic nenakopne lépe než vitaminový detox. Ovoce i zeleniny si můžete dopřát ve formě smoothies a nezapomeňte preferovat vše, co je krásně zelené. Strava této barvy obsahuje potřebné železo a přirozeně eliminuje toxiny, které se nahromadily v našem těle během léta.

pixabay.com

Trávení

Velmi důležité pro hubnutí a spalování je správná funkce trávicího ústrojí. Pokud jste v létě vypili hodně alkoholických nápojů a koktejlů, tak je potřeba vaše játra zase dát opět do kupy. Pijte hodně čisté vody a bylinné čaje, které vaše orgány zklidní.

Glo

Kouření

Pokud jste se v létě pěkně rozkouřili a celé září jste přemýšleli, jak to omezit, tak teď je ten pravý čas s tím něco udělat. Možná se vám nepodaří s kouřením přestat úplně, ale zkuste z klasických cigaret vyzkoušet některou z moderních alternativ, které chuť na cigaretu uspokojí, ale jsou potenciálně méně škodlivé. Mezi takové se řadí například zařízení na zahřívaný tabák glo. Oproti klasickým cigaretám totiž náplně při užívání nehoří, tabák se v nich zahřívá na 240 stupňů, čímž vzniká pára, kterou uživatel vdechuje. Emise toxických látek by tak měly být ve srovnání s klasickými cigaretami nižší až o 95 procent. Navíc se tím vyhnete i dalším nepříjemnostem jako je popel, kouř a cigaretový zápach.

Pixabay

Pocení

Tato zpráva vás asi moc po horkých letních dnech nenadchne, ale je to prostě potřeba. Budete se zase potit. Důležité je se zbavit nevhodných látek a toxinů z těla a toho docílíte hlavně tím, když se budete potit. Pokud jste nebyli nikdy v sauně, tak to vyzkoušejte. Nejenže je to příjemný relax, ale velmi to vašemu tělu prospěje.

Pinterest

Půst

Radikálnější formou očisty je půst. Úplný půst dodržujte 24 hodin, maximální délka je 36 hodin. Ovlivňuje totiž nejen váš fyzický stav, ale i psychiku. Během půstu je obvyklá bolest hlavy. Tělo tak reaguje na nedostatek cukru. Optimální je, když začnete půst večer - spánkem. Po skončení půstu myslete na to, abyste se hned nepřejedli. Na tělo musíte pozvolna, ještě není připravené na žádné extrémy. Udělejte si například smoothie z citrusů.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články