Politik Miroslav Kalousek slaví 59. narozeniny: Pár facek, břitký humor i opilecké žvatlání v rádiu

Miroslav Kalousek je český politik, zakladatel a bývalý předseda TOP 09. V letech 1998–2010 byl poslancem Parlamentu České republiky za KDU-ČSL, v období 2003–2006 byl předsedou strany.
Zdroj: Wikipedia
Miroslav Kalousek je český politik, zakladatel a bývalý předseda TOP 09. V letech 1998–2010 byl poslancem Parlamentu České republiky za KDU-ČSL, v období 2003–2006 byl předsedou strany.V roce 1984 se stal členem Československé strany lidové v Praze 10, kde byl až do svého přestupu do TOP 09 v roce 2009.Od roku 1990 působil ve státní správě, v letech 1990–1992 na Úřadu vlády ČR jako odborný poradce místopředsedy vlády ČR se zaměřením na otázky ekonomické transformace.Od července 1992 působil v Úřadu vlády ČSFR jako ředitel odboru poradců místopředsedy vlády ČSFR.+ 3 fotky+ 4 fotky

Ing. Miroslav Kalousek je český politik, zakladatel TOP 09 a také poslanec Parlamentu České republiky. Před vstupem do vysoké politiky pracoval na Úřadu vlády ČR. Byl odborným poradcem místopředsedy vlády, ředitelem odborů poradců místopředsedy vlády ČSFR a náměstkem ministra obrany, odpovědným za rozpočet a akviziční procesy. Kalousek je známý svou prořízlou pusou, zálibou v alkoholu a svérázným humorem.

Petra Járková
Petra Járková 17. 12. 2019 07:00

Narodil se 17. prosince 1960 v Táboře, vysokoškolské vzdělání zakončil v roce 1984 titulem inženýr na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. V letech 1984-1990 pracoval jako technolog a vedoucí investičního útvaru ve výrobním podniku Mitas Praha, n. p.

Osobní život

Rodinnému životu Miroslava Kalouska je věnována publicita jen občasně. Jeho manželkou byla Radka Kalousková, rozená Kašáková, inženýrka chemie, asistentka v Ústavu polymerů Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, seznámila se s ním v roce 1984 jako s profesním kolegou a řadovým členem Československé strany lidové. Má syna a dceru. Své soukromí si však pečlivě střeží, tudíž se toho o jeho blízkých příliš neví.

Pár facek

Dne 21. září 2011 Kalousek na Malostranském náměstí v Praze profackoval, dle jeho slov, čtyřmi fackami mladíka, který mu údajně vulgárně nadával. Kalousek uvedl, že dotyčný byl ve věku okolo 20 let, zhruba jako jeho vlastní syn. V návaznosti dodal, že facka je pedagogický instrument. Předseda vlády Petr Nečas postup zhodnotil slovy, že Kalousek rozhodně neaspiruje na titul pedagoga roku. Za tento výstup nakonec Mirek dostal pokutu ve výši 1000 Kč a jelo se dál.

Opilý v rádiu

V roce 2013 předvedl další svou velkolepou show, když přišel na rozhovor do rádia opilý. V živém vysílání Radiožurnálu, kde měl sdělit své stanovisko k povodním, opilecky žvatlal a blekotal. Smysluplnou větu by tenkrát rozklíčoval jen málokdo. Ovšem na rozdíl od našeho prezidenta Zemana, který se po vodce kymácel nad korunovačními klenoty nalitý jak carský důstojník, se Kalousek zachoval daleko mužněji a namísto výmluv na virózu přiznal, že se prostě opil. Podle ministra mohlo za nešťastnou indispozici málo spánku a dva panáky tvrdého alkoholu. Řekli bychom sice, že „šťopek“ do Kalouska naskákalo rozhodně daleko víc než jen dvě, ale budiž nám ke spokojenosti, že svérázný ministr aspoň nedělal z veřejnosti hlupáky.

NA SNÍMKY MIROSLAVA KALOUSKA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články