Odlehčete sobě i planetě. Pusťte se do veggie výzvy

Odlehčete sobě i planetě. Pusťte se do veggie výzvy
Zdroj: Garden Gourmet

Jestli je někdy ten pravý čas pustit se do něčeho nového a postavit se výzvě, je to právě začátek nového roku. Nedovolte letos sami sobě porušit svá vlastní novoroční předsevzetí a přizvěte si na pomoc silného asistenta.

Speciální projekt
Speciální projekt 10. 01. 2022 07:30

Bohužel to všichni známe asi až příliš dobře. Na konci prosince se nám v hlavě začne formovat novoroční předsevzetí, na začátku ledna se s chutí a nadšením pustíme do jeho realizace, koncem měsíce už se musíme nutit a v únoru je po všem. Nechcete se letos překonat a vytrvat?

Značka vegetariánských a veganských výrobků Garden Gourmet se rozhodla jít příkladem a spojila své síly s neziskovou organizací ProVeg. Společně motivují k 30denní Veggie Challenge, která vám pomůže snížit uhlíkovou stopu a zároveň vám zachutná.

ZAPOJTE SE DO VÝZVY ZDE!

„Leden je doba, kdy všichni odlehčujeme svým jídelníčkům a snažíme se nastartovat tělo do nového roku. V Garden Gourmet bychom rádi odlehčili také planetě, proto jsme se zapojili do celosvětové veggie výzvy. Ta má za cíl vyzdvihnout benefity rostlinné stravy a ukázat, že i tento způsob stravování může být výborný jak chutově, tak nutričním složením. V této iniciativě jsme se spojili s neziskovou organizací ProVeg, která dlouhodobě dokazuje, že rostlinná strava může být plnohodnotnou alternativou. Budeme rádi, když se k nám přidáte a společně dopřejeme naší planetě novoroční očistu," říká Emine Mamarasulovova, brand manažerka Garden Gourmet.

#odlehcuju

Pokud jste už skoro rozhodnuti vzít stravování z jiného konce, ale obáváte se, že s tím bude příliš mnoho práce, jste na omylu. Na webu najdete přes stovku receptů, které vám proměnu usnadní. Pomocníkem je i možnost vytvořit si nákupní seznam, díky čemuž se vám nikdy nestane, že v lednici nebude vše potřebné a váš plán skončí dřív, než pořádně začal.

Garden Gourmet

Obrovským plusem registrace do Veggie challenge je osobní koučka, která vám bude přidělena. Bude vám k dispozici, když si nebude něčím jisti, dostávat od ní budete veškeré možné novinky a informace. Navíc budete mít jedinečnou možnost být v kontaktu s těmi, kteří se do boje za zdravější živní styl i planetu pustili spolu s vámi, a to díky sdílení na sociálních sítích pod hashtagem #odlehcuju.

Kolik životů ušetříte?

Na webu výzvy Veggie challenge se stačí jednoduše zaregistrovat, rozhodnout se, zda je pro vás zajímavé veganské či vegetariánské stravování, nebo rostlinnou stravu zařadíte do jídelníčku třeba jen na některé dny v týdnu.

Protože i to se počítá, i to pomůže vám a planetě. Ostatně, zjistit si můžete, jak vaše stravování přírodu ovlivňuje. Každý den totiž dostanete průběžný přehled o tom, kolik už jste během výzvy ušetřili zvířecích životů, emisí CO2, vody a půdy…

Pro představu… Průměrný Čech za rok zkonzumuje více než 80 kg masa, přitom na výrobu jednoho kilogramu hovězího masa je potřeba až 15 500 litrů vody, tedy stejné množství, které by vystačilo na dva měsíce sprchování! K výrobě rostlinného burgeru je potřeba mnohem méně vody i půdy.

Veggie Challenge je 30denní výzva, která spotřebitelům a spotřebitelkám pomůže snížit spotřebu živočišných výrobků, a účinně jim pomáhá překonat nejčastější bariéry, které jim brání stravovat se více rostlinně, například seznámením s nejnovějšími rostlinnými produkty i doporučením ověřených receptů,” představuje Veggie Challenge manažerka kampaně Tereza Trávníčková.

Dobroty do 33 zemí

Rostlinná strava má celou řadu výhod, obsahuje všechny živiny, které tělo potřebuje a nabízí mnoho benefitů, které pomáhají v prevenci před různými civilizačními chorobami. K dispozici je široká nabídka různých druhů zeleniny, vegetariánských a veganských produktů.

Garden Gourmet má nyní dokonce tři produktové řady. Do řady Sensational patří Sensational burger, jeden z favoritů českého trhu, řada Alternativy masa nabízí Veggie kuličky nebo Veggie řízek a Zeleninové dobroty se chlubí třeba Falafelem. Garden Gourmet sídlí v Krupce a výrobky posílá do 33 zemí světa, přičemž jen na český a slovenský trh ročně dodá 734 tun dobrot.

ZAPOJTE SE DO VÝZVY ZDE!

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články