Pošpiněná svatováclavská koruna, kletba a atentát: Pozadí smrti nacistické stvůry Heydricha

Pošpiněná svatováclavská koruna, kletba a atentát: Pozadí smrti nacistické stvůry Heydricha
Svatováclavská koruna je symbolem české státnosti, kterou proti nepřátelům chrání mocná kletba. Komu tento klenot spočine na hlavě neoprávněně, do roka zemře. Zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich si korunu nasadil sám a brzy na to skutečně zemřel…
Přijel do Protektorátu Čechy a Morava, aby zde postupně zlikvidoval Židy, Romy i Čechy.Řídil se heslem, že: „Čech v tomhle prostoru už nemá koneckonců co pohledávat.“Svatováclavská koruna patří jen pravému českému králi. Heydrich po ní ovšem toužil také.+ 6 fotek+ 7 fotek

Svatováclavská koruna je symbolem české státnosti, proti nepřátelům ji chrání mocná kletba. Komu prý tento klenot spočine na hlavě neoprávněně, do roka zemře. Zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich si v roce 1941 korunu nasadil sám a nedlouho poté skutečně zemřel. Co dalšího říká legenda, která kolem celého příběhu koluje?

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 09. 07. 2019 11:23

Svatováclavská koruna je symbolem české státnosti a je opředená řadou legend. Reinhard Heydrich byl jedním z největších válečných zločinců všech dob. Jejich osudy se protnuly v roce 1941. Autoři, kteří se zabývají nacistickou říší a její posedlostí některými okultními praktikami, dávají často tento moment do souvislosti se smrtí tohoto kata českého národa.

Samozvaná korunovace

Byl 19. listopad 1941, když protektorátní prezident Emil Hácha musel potupně odevzdat všech sedm klíčů od korunní komory největšímu katu českého národa, zastupujícímu říšskému protektorovi Reinhardu Heydrichovi. Heydrich pak se svým doprovodem vešel do posvátné komory. Korunu vzal do rukou, jakoby mu teď patřila i s celou zemí. Vzápětí si ji prý sám nasadil na hlavu, aby už nikdo nepochyboval o tom, kdo je nejmocnějším mužem v Protektorátu Čechy a Morava.

Kletba českých králů

Svatováclavská koruna je opředená řadou legend. Ta nejznámější z nich praví, že kdo si ji nasadí na hlavu neoprávněně, do roka zemře. Korunu nechal zhotovit císař Karel IV. a uschoval ji do malé místnosti v katedrále sv. Víta, jenž se nachází přímo za mozaikou Posledního soudu. Každý, kdo vchází úzkou chodbou dovnitř, se tak musí symbolicky sklonit před božím soudem.

Vyšší zásah

Nejcennější artefakt je zasazen do křížku na vrcholu koruny. Jedná se o trn z Kristovy koruny. Panovník je díky tomu vyvolencem samotného Boha a stává se jeho pozemským zástupcem. Falešný král ale Boha neoklame, naopak na sebe přivolá jeho hněv.

Naplněné proroctví?

Strašlivé činy i do nebe volající opovážlivost zastupujícího říšského protektora nezůstaly bez odplaty. Stal se cílem dvou československých odbojářů, kteří na něj 27. května 1942 spáchali atentát. Dne 4. června pak jeden z největších nacistických zločinců na následky zranění zemřel. Stalo se tak ani ne do roka od jeho samozvané "korunovace".

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články