Karl Maria Wiligut: Okultní guru nacistů vymyslel umrlčí prsten SS

Karl Maria Wiligut: Okultní guru nacistů vymyslel umrlčí prsten SS
Karl Maria Wiligut se stal Himmlerovým dvorním kouzelníkem a generálem. Jeho přízeň si získal údajnými nadpřirozenými schopnostmi a znalostí starogermánského náboženství. V SS se pyšnil titulem nejvyššího obřadníka, před nímž nacistické špičky skláněly hlavy.S Himmlerem je pojilo přátelství a stejná vášeň pro okultismus.Pro SS navrhl Wiligut ochranný prsten s lebkou a runami.Tajemný hrad Wewelsburg byl druhým domovem nacistického obřadníka K. M. Wiliguta.+ 5 fotek+ 6 fotek

Vojenský vysloužilec Karl Maria Wiligut se stal Himmlerovým dvorním kouzelníkem a generálem. Přízeň si získal údajnými nadpřirozenými schopnostmi a znalostí starogermánského náboženství. V organizaci SS se pyšnil titulem nejvyššího obřadníka, před nímž nacistické špičky skláněly hlavy.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 25. 07. 2019 18:00

Karl Maria Wiligut přišel na svět v roce 1866 ve Vídni do rodiny policejního oficiála. V rodném městě absolvoval kadetku a cítil se být vojákem tělem i duší.

Železné koště na Židy

Souběžně s budováním vojenské kariéry se rodí i Wiligutův zájem o okultismus. Po skončení první světové války už okultismu zcela propadá. Nehodlá se smířit s německou porážkou, ze které viní Židy, církev a svobodné zednáře. Plný nenávisti zakládá v Salcburku antisemitský spolek a vydává propagandistické noviny Der eiserne Besen (Železné koště) šířící rasistické názory.

Runový guru

V roce 1933 je už dávno ve výslužbě a pobývá poblíž Mnichova. Mezi německými esoteriky je uznáván pro svou znalost starobylých run a germánského náboženství. Netuší, že jeho historická chvíle právě přichází. Druhý muž Třetí říše, říšský šéf SS a gestapa Heinrich Himmler, žízní po všem tajemném a ze salcburského kouzelníka je od první chvíle nadšen. Jmenuje ho vedoucím oddělení pro prehistorii a rané období historie při Hlavním úřadu SS pro rasu a osídlení v Mnichově. Wiligutova kariéra je blesková, o tři roky později už se chlubí hodností brigádního generála.

Nejvyšší obřadník SS

Himmler miluje pompéznost a Wiligut mu slouží jako nejvyšší obřadník. Podivný čaroděj tak s pomocí „gótské hole“ ozdobené runami celebruje svatby příslušníků SS a navrhuje pro ně talisman v podobě umrlčího prstenu. Nejdůležitějším počinem Himmlerova chráněnce byla pomoc při přestavbě hradu Wewelsburg. Podle Wiligutových pokynů byl hrad vyzdoben germánskými symboly, aby sloužil jako řádový hrad pro černé rytíře.

Známý šílenec

Podle lékařů Wiligut trpí schizofrenií, přesto stále zveřejňuje své šílené názory na církev a náboženství. Dochází k závěrům, že bible byla napsána slavnými německými předky a Kristus není nikdo jiný než starogermánský bůh Krist, kterého křesťané Germánům sprostě ukradli. 

V roce 1940 se kvůli špatnému zdravotnímu stavu přece jen stahuje do ústraní. Na začátku ledna 1946 umírá, aniž by byl jakkoliv potrestán za svou spolupráci s nacisty.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA OSUD „OBŘADNÍKA SS“ WILIGUTA:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články