Před 26 lety zemřel Aribert Heim — rakouský nacistický lékař přezdívaný Doktor Smrt. Je ale opravdu po smrti?

Aribert Heim přezdívaný Doktor Smrt
Zdroj: Wikipedia
Aribert Heim přezdívaný Doktor SmrtTato zrůda mučila vězně koncentračního tábora Mauthausen-GusenHeim vystudoval medicínu ve VídniJedna z jeho posledních fotek+ 1 fotka+ 2 fotky

Aribert pracoval jako lékař SS v koncentračním táboře Mauthausen-Gusen, kde měl na svědomí úmrtí mnoha vězňů na následky krutého týrání. Údajně zemřel 10. srpna 1992 v Káhiře.

Redaktor
Redaktor 10. 08. 2018 14:34

Heim se narodil se v roce 1914 v rakouském Bad Radkersburgu. Jeho otec pracoval jako policista a matka se živila jako hospodyně. On sám vystudoval lékařství ve Vídni a v roce 1940 se přidal k SS.

Roku 1941 byl převelen do koncentračního tábora Mauthausen, kde prováděl lékařské experimenty na tamních vězních. Zde si také kvůli své brutalitě vysloužil přezdívku Doktor Smrt. Jeho praktiky byly vskutku hrůzné. Bez umrtvení zaváděl vězňům injekce do srdce nebo operoval nemocné bez anestetik.

Na konci války byl uvězněn americkými vojáky, ale za nejasných okolností byl později propuštěn a vrátil se zpět do Německa. Roku 1962 se o něj opět začaly zajímat úřady, tak raději uprchl do Španělska a následně do Uruguaye.

Zakotvil ale prý až v egyptské Káhiře, kde měl v 80. letech konvertovat k islámu. Tamní úřady prý o jeho temné minulosti neměly ani potuchy. Podle některých informací právě v Káhiře v roce 1992 zemřel.

Podle jiných zdrojů však stále žije a ukrývá se v Patagonii.

Kde je pravda? To už se asi nikdy nedozvíme, každopádně je jisté, že v dnešní době je Heim nejhledanějším nacistou a na jeho hlavu je vypsána odměna 485 000 dolarů. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články