Slovenská rodačka Michaela Badinková slaví 41. narozeniny: Proslavila ji role Veverky v Básnících, ale i české nekonečné seriály

Michaela Badinková je česká herečka slovenské národnosti. Vyhrála 5. řadu televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas.
Zdroj: Profimedia
Michaela Badinková je česká herečka slovenské národnosti. Vyhrála 5. řadu televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas.Vystudovala Státní konzervatoř v Bratislavě, hudebně-dramatický obor, a DAMU v Praze (obor činoherní herectví).Účinkovala v dětském divadle Úsmev v Bratislavě, v Divadle Andreja Bagara v Nitře a v Bábkovom divadle v Žilině. Zahrála si v hudební komedii Miluju tě, ale… v pražském Paláci Blaník.+ 2 fotky+ 3 fotky

Českou herečku slovenské národnosti u nás diváci milují. Nejen, že vyhrála 5. řadu televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas, ale léta si ji mohli užívat v seriálu Ulice, kde hrála učitelku Lenku. Nyní už ovšem pár let září v seriálu z lékařského prostředí, kde hraje doktorku Alenku.

Petra Járková
Petra Járková 25. 01. 2020 07:00

Míša Badinková vystudovala Státní konzervatoř v Bratislavě, hudebně-dramatický obor, a následně DAMU v Praze, obor činoherní herectví. Účinkovala také v dětském divadle Úsmev v Bratislavě, v Divadle Andreja Bagara v Nitře a v Bábkovom divadle v Žilině.

Divadelní role

V Čechách si pak zahrála v hudební komedii Miluju tě, ale v pražském Paláci Blaník. V Divadle Na Fidlovačce alternuje s Annou Remkovou Eržiku v Baladě pro banditu, se Zuzanou Vejvodovou Káču v Divotvorném hrnci a Millie Dillmount v Hledá se muž. Zn. Bohatý!. Za Millie byla nominována na Cenu Thálie v kategorii muzikál.

Nekonečné seriály

Mezi široké povědomí diváků se dostala díky nekonečným seriálům. Dlouhá léta hrála učitelku Lenku Drápalovou, později Hejlovou, v českém seriálu Ulice. Tam si zahrála po boku takových hvězd jako je Hana Maciuchová, která jí dělala tchyni, a legenda seriálu Most! Martin Hofman. Od roku 2016 ztvárňuje postavu MUDr. Aleny Mázlové v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Zde hraje manželku herce Petra Rychlého.

Tanečnice v zábavné show

V roce 2018 TV Nova oznámila, že bude účinkovat v zábavné show Tvoje tvář má známý hlas, kterou nakonec herečka a vlastně i talentovaná zpěvačka vyhrála.

Veverka z básníků

Mezi její další úspěšné role patří postava Veverky v předposledním díle série o Básnících, byť ji v posledním, po boku Štěpána Šafránka, nahradí Linda Rybová. Najít šestou lásku tatínka Šafránka, jenž je v šestém díle zástupcem primáře v nemocnici na malém městě, ovšem dalo fušku. 

„Na Štěpánovu poslední múzu jsme vypsali casting. Pozvali jsme i Lindu Rybovou, s níž jsem už natáčel. A byla to přesně ona! Zuzanka Rybářová. Krásná, vtipná, milá, která už taky poznala i stinné stránky života, ale zůstala v ní ta vzácná jiskra, která dokáže i zázraky,“ prozradil režisér Klein.

Matka dvou dcer

V soukromém životě je Badinková šťastná. Jejím partnerem je Jan Teplý ml., se kterým má dvě dcery, Evelínu a Emílii.

NA FOTKY KRÁSNÉ MICHAELY BADINKOVÉ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články