Smutná zpráva o mileniálech: Tři čtvrtiny netuší, jak se mění pneumatika

Víte, jak vyměnit pneumatiku?
Zdroj: Shutterstock
Pro mileniály je důležitější dobře vypadat než vědět, jak se opravuje auto.Víte, jak vyměnit pneumatiku?Co vyroste z budoucí generace?Jaký je rozdíl mezi generacemi?+ 1 fotka+ 2 fotky

Nedávná studie, která byla provedena na dvou tisících řidičů, zjistila, že čtyři z deseti řidičů nad šestatřicet let si umí sami vyměnit pneumatiku. Mnohem hůře jsou na tom však mileniálové ve věku do třiadvaceti let. Z nich si umí vyměnit pneumatiku pouhých 27 % řidičů.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 18. 12. 2018 09:25

Více než třetina mileniálů dále přiznala, že ani neví, jak otevřít kapotu u svého vozu, a zhruba 34 % z nich neumělo odpovědět na otázku, co dělá posilovač řízení. Více než jeden člověk z deseti pod 35 let si dokonce myslí, že posilovač řízení pomáhá autu brzdit. 

Je zajímavé, že jen polovina řidičů pod 35 let ví, jak se kontroluje stav oleje v autě a jsou schopni olej vyměnit. Přitom výměna oleje je součástí závěrečného testu v autoškole, abyste získali řidičský průkaz.

Zdá se, že lidé pod 35 let nejsou schopni vypořádat se ani s takovými základnějšími opravami, jako jsou výměna pneumatiky nebo důležitých kapalin pro provoz auta.

„Většina lidí nasedne do auta, otočí klíčem a jedou, aniž by věděli cokoli o důvodech, proč se něco rozbilo,“ říká Gus Gregory, zřizovatel studie. 

Více než jeden člověk z deseti také absolutně netuší, co znamená ABS. Čtyři z deseti mileniálů dále neví, jak doplnit tekutinu do ostřikovače.

V čem ovšem mileniálové vynikají? To je ovládání technologií uvnitř vozu – například více než starší řidiči jsou schopni připojit telefon k autu přes Bluetooth a podobně.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články