Spojte příjemné s užitečným. Nakupujte kvalitní výrobky a vyhrajte zajímavé ceny

Spojte příjemné s užitečným. Nakupujte kvalitní výrobky a vyhrajte zajímavé ceny
Zdroj: Akademie kvality

Tři osobní automobily ŠKODA KAROQ k ročnímu zapůjčení, domácí kuchyňští pomocníci, jako jsou roboty, myčky, varné konvice, anebo poukázky na nákup kvalitních potravin a další drobné výhry. Zní to v předvánoční době zajímavě? Máte šanci se stát šťastnými výherci. Stačí nakupovat kvalitní výrobky a zapojit se do soutěže „Stříhejte kolem dokola“.

Speciální projekt
Speciální projekt 30. 11. 2021 07:30

Klání pořádá Akademie kvality a zapojit se není nic složitého. Stačí se v obchodě zaměřit na výrobky, které mají na obalu nějakou ze soutěžních značek kvality, značky vystřihnout a nalepit na herní kartu, kterou získáte buď na webu akademiekvality.cz nebo ve vybraných prodejnách obchodních řetězců.

Čas je do začátku ledna

Akademie kvality

Jakmile se vám povede kartu zaplnit 40 logy, vložte ji do obálky a na ni napište „SOUTĚŽ“. Potom už stačí jen odeslat dopis poštou na adresu organizátora. Čas na to máte do 2. ledna. A když už na webu Akademie kvality budete, načerpejte tady inspiraci. K dispozici máte jednak recepty, jednak řadu zajímavostí a tipů o kvalitních potravinách.

Důležitý je hlavně původ

Že lidem není jedno jaké potraviny nakupují, dokládá jarní výzkum agentury STEM/MARK, která zjišťovala pro Státní zemědělský intervenční fond, co nás nejvíce ovlivňuje při výběru potravin. Ukázalo se, že Čechům stále více záleží na tom, co svému tělu dopřávají.

Akademie kvality

Velkou roli při nakupování potravin hraje jejich původ. Zájem o české výrobky meziročně stoupl dokonce o 6 %. Pro nákup českých potravin hovoří zejména důvěra a menší vzdálenost při dopravě. A co je vodítkem při nákupu prověřených českých potravin? Nejčastěji Klasa, nejznámější značka kvality. Češi ovšem registrují i další loga kvality – takřka 60 % respondentů dále uvedlo Regionální potravinu.

Zapamatujte si loga kvality

Akademie kvality

Dejte si záležet na tom, jaké výrobky nakupujete. Pomoci vám v tom mohou právě značky kvality, stačí do vozíku vkládat potraviny s logy Klasa, Regionální potravina, biozebra, biolist nebo chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP).

Jablečný štrúdl

Těžko bychom hledali dezert, který více navodí podzimní či zimní atmosféru tak jako starý dobrý jablečný štrúdl. Listové těsto, jablka, skořice, oříšky a rozinky, to je ve zkratce vše, co k vykouzlení této podzimní delikatesy potřebujete.

Akademie kvality

Ingredience:

  • 1 listové těsto
  • 5 jablek
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g rozinek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 50 g perníku
  • skořice, rum, hrstka hladké mouky

Postup:

  • Z cukru uděláme světlý karamel a vložíme do něj na kostičky nakrájená jablka. Přisypeme skořici a vyvaříme šťávu z jablek.
  • Přesypeme jablka a smícháme je s nasekanými ořechy a rozinkami, které byly namočené v rumu. Přidáme vanilkový cukr a vše dobře promícháme.
  • Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu do tvaru obdélníku a potřeme ho vejcem.
  • Zastrouháme perníkem, přendáme jablečnou směs na těsto a dobře zabalíme. Celý závin potřeme vajíčkem a můžeme posypat krupicovým cukrem pro křupavý efekt.
  • Závin pečeme na 180 °C cca 25 minut.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články