Svůdná hvězda filmového plátna Helen Mirren dnes slaví neuvěřitelné 73. narozeniny! Co ji dostalo k filmu?

Dokonale elegantní herečka, které by nikdo přes sedmdesát nehádal
Zdroj: Instagram.com
Helen se svými přáteliDokonale elegantní herečka, které by nikdo přes sedmdesát nehádalHelen se nebojí ani griluHelen vypadá na svůj věk naprosto dokonale+ 1 fotka+ 2 fotky

Anglická herečka Helen Mirren se narodila 26. července 1945 v Essenu do bohaté rodiny ruských aristokratů. Přestože vystudovala pedagogiku, její srdce ovládlo divadlo a film. Nyní patří mezi nejuznávanější světové herečky.

Redaktor
Redaktor 25. 07. 2018 23:11

Svoji kariéru začala Helen Mirren v divadle National Youth Theatre a v roce 1967 se přidala k Royal Shakespeare Company, kde zazářila v řadě slavných rolí. Svoji průlomovou roli dostala ve filmu Johna Mackenzieho Dlouhý Velký pátek. 

Vzhledem k jejímu šarmu, dokonalé postavě a ladným křivkám ji režiséři začali co nevidět obsazovat do velkých filmových rolí. Velkého úspěchu Helen dosáhla s filmem Gosford Park, který jí přinesl Cenu newyorských filmových kritiků a nominace na Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA. Za televizní film Posedlost Ayn Randové získala Emmy a Zlatý glóbus. Největší úspěch jí však přinesl životopisný film Královna, kde ztvárnila hlavní roli, za kterou získala v roce 2007 Oscara.

Roku 2013 byla herečka oceněna hvězdou na hollywoodském chodníku slávy, její hvězda byla umístěna hned vedle hvězdy slavného britského herce Colina Firthe.

Tato světová hvězda, které svým sexappealem strčí do kapsy mladší ročníky, dnes slaví neuvěřitelné 73. narozeniny. Naposledy se blýskla na Oscarech, kde oblékla dvě úchvatné róby, ve ktrých vynikla její dokonalá postava. Helen se toho prostě nebojí, proto věříme, že nám ještě příštích pár let bude ukazovat, jak má vypadat šik žena v jejím věku.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články