Sylvester Stallone a jeho těžký životní příběh: komplikace při narození, rozvod rodičů i bolestivá ztráta syna

Sylvester Stallone a jeho těžký životní příběh: komplikace při narození, rozvod rodičů i bolestivá ztráta syna
Zdroj: Showpix.cz

Hrdina akčních filmů Sylvester Stallone se nesmazatelně zapsal do srdcí milionů fanoušků, kteří ho po celé dlouhé roky zbožňují. Spousta lidí však neví, co všechno už si tento hollywoodský herec s italskými kořeny musel prožít. Začalo to jeho nelehkým dětstvím a těžké časy pro něj pokračovaly i v dospělosti. Jednou z jeho největších ztrát v životě byla smrt nejstaršího syna, se kterým si zahrál i v Rockym.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 17. 02. 2020 13:45

Hollywoodská legenda se na filmových plátnech proslavila především v roli boxera Rockyho, ale také coby vietnamský veterán Rambo. Jeho herecké umění jste mohli spatřit i v mnoha dalších filmech, třeba v Nepostradatelných či ve volném pokračování proslulého Rockyho s názvem Creed, kde hraje trenéra Apollova syna. Přestože je tomuto charismatickému herci už třiasedmdesát let, tak se jeho filmová aktivita s věkem nijak zásadně nesnižuje.

Cesta do Hollywoodu

Rodák z New Yorku působí jako velký tvrďák, neprožil si však zrovna růžové dětství. Začalo to vlastně hned, když se dral na tento svět. Jeho matka totiž měla při porodu komplikace a lékaři museli k vytažení malého Sylvestera použít kleště. Jenže při manipulaci s nimi herci poškodili nervy na obličeji a to způsobilo povadlý vzhled jeho tváře, který je pro něj tak charakteristický.

Moc dobře spolu nevycházeli ani hercovi rodiče, kteří se rozvedli, a Stallone musel nějaký čas dokonce žít v pěstounské péči. Kvůli svému boji s emocemi nebyl ani dobrým studentem - nezvládl držet studijní krok se svými vrstevníky a kvůli problémům s chováním byl několikrát vyloučen z několika různých škol.

Jeho dětství sice nebylo jednoduché, i tak se ale dokázal prodrat až do Hollywoodu. Největší úspěch sklidil coby Rocky Balboa, který se objevil na filmových plátnech už v roce 1976. Celá série se dočkala čtyř dalších dílů, jednoho samostatného filmu Rocky Balboa a volného pokračování s názvem Creed. Stallone však ve skutečnosti neměl nad filmy moc tvůrčí kontroly. „Nemám žádné vlastnictví k Rockymu,“ svěřil se v rozhovoru pro Variety. „Každé slovo, každá slabika, každá gramatická chyba byla moje chyba,“ dodal Stallone.

Přišel o syna

Zajímavý je i hercův milostný život. Svůj vztah s herečkou Sashou Czack, která mu pomohla s napsáním scénáře prvního Rockyho, zpečetil svatbou v roce 1974. Během manželství se jim narodili dva synové, ovšem po jedenácti letech se rozvedli. Ovšem ve stejném roce se znovu oženil - tentokrát s Brigitte Nielsen, která byla o sedmnáct let mladší. Ale ani tento vztah nevydržel dlouho a po dvou letech šli od sebe. Zvěsti dokonce tvrdily, že Nielsen byla jen pouhou zlatokopkou, která chtěla Stalloneho peníze, ona ale všechny podobné spekulace vyvrátila.

V roce 1997 do toho Stallone praštil potřetí a vzal si modelku Jennifer Flavin, se kterou má tři dcery. Než se ale s modelkou oženil, tak měl prý aférku s Janice Dickinson, přestože už měl vztah se svou budoucí ženou. Janice v roce 1994 porodila dceru a předpokládalo se, že jejím tátou je Stallone, podle něhož dostala i příjmení. Nakonec se ale ukázalo, že otcem je někdo jiným, Sylvester se s Janice rozešel, překonal krizi s Jennifer a s tou je dodnes.

Sylvester Stallone dává svým dětem první poslední, jenže ani to občas nestačí. Jednomu z jeho synů z prvního manželství byl už velmi brzy diagnostikován autismus. V roce 2012 navíc zemřel jeho nejstarší syn Sage, který si zahrál i v sérii Rocky. Bylo mu pouhých 36 let a Sylvester se s touto ztrátou dodnes nevyrovnal. Zdravotní trable se nevyhnuly ani jedné z jeho dcer Sophii, která měla od dětství srdeční problémy. Ve stejném roce, kdy zemřel Sage, dokonce musela podstoupit složitou operaci srdce.

Hollywoodský herec byl také v 80. letech nařčen ze znásilnění šestnáctileté dívky. Údajná oběť měla tvrdit, že jí herec hrozil ublížením na zdraví, pokud o tomto incidentu někomu řekne. Stallonův tým však veškerá obvinění šestnáctileté slečny popřel a kategoricky je označil za nepravdivá.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články