Topmodelka Linda Evangelista: Pochází z dělnické rodiny, a přesto se dostala na světová mola

Linda snad nestárne.
Zdroj: archiv
Pochází z dělnického prostředí.Je to kočka!V soukromí to má komplikované.Má jediného syna.+ 1 fotka+ 2 fotky

Linda Evangelista je jedna z nejslavnějších topmodelek na světě. Pochází z Kanady a narodila se 10. května, a proto právě dnes slaví své třiapadesáté narozeniny. Snad kvůli své ojedinělé kráse byla jednou z nejvyhledávanějších tváří. Je příkladem toho, že i z obyčejné dělnické rodiny se můžete dostat až na vrchol.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 10. 05. 2018 14:25

Za půvab Linda Evangelista vděčí původem italským rodičům, kteří emigrovali do Kanady. Vyrostla v dělnickém prostředí v ontarijské provincii města St. Catharines. I kvůli římskokatolicky orientované rodině vystudovala střední školu Denis Morris Catholic High School. V roce 1978 se zúčastnila soutěže krásy Miss Teen Niagara a právě tam začala její kariéra.

Její život se od základů změnil. Přestěhovala se do New Yorku a podepsala smlouvu s agenturou Elite Model Management. Delší čas ale strávila i v Paříži. Její krásou byl okouzlen i George Michael, a to i přesto, že byl orientovaný na muže. Zahrála si v několika jeho videoklipech.

Její věta, kterou pronesla pro časopis Vogue, se stala legendární. „Nevstávám z postele za méně než 10 000 dolarů na den,“ řekla tenkrát. Její sláva nabývala neskutečných rozměrů. Z nasmlouvaných kontraktů si nic nedělala a klidně si ostříhala vlasy nakrátko. Sice o pár klientů přišla, ale mohla si to dovolit. Později se ukázalo, že to byl z její strany zase tah na bránu. Návrháři milovali její přeměny a říkali jí chameleon.

Se společností L´Oréal Paris podepsala v roce 2007 několikaletou exkluzivní smlouvu. V soukromém životě to měla komplikovanější. V roce 1999 potratila. Otcem měl být fotbalista Fabien Barthez. V roce 2006 porodila syna Augustina Jamese. Ve dvaadvaceti se vdala za výkonného ředitele agentury Elite Model Management Geralda Marieho.

Po rozvodu šest let chodila s Kylem MacLachlanem. Biologického otce svého jediného syna prozradit odmítla. V červenci roku 2011 ale The New York Post přinesl informaci, že otec jejího syna je François-Henri Pinault. Manžel Salmy Hayek měl prý s modelkou úlet, když se nakrátko rozešel se svojí manželkou. Pinault přiznal, že syn je jeho. Média se svého času plnila spory ohledně stanovení výživného.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články