Toužíte po miminku a ono stále ne a ne přijít? Máme pro vás pár způsobů, jak na to

Ne vždy jsou snahy úspěšné
Zdroj: pixabay
Ne vždy jsou snahy úspěšnéDostatek pohybu a správná strava jsou důležité nejen pro celkové zdraví člověka, ale také pro jeho plodnost.Neúspěšné snahy o miminko mohou být dané nejen číslem na váze, tedy zda člověk trpí nadváhou nebo podváhou, ale i nesprávnou stravou.Stejně jako fyzický stav obou partnerů je pro celkové zdraví důležitá i jejich psychická pohoda.+ 1 fotka+ 2 fotky

Rozhodnutí založit rodinu je pro každý pár velký a vzrušující krok. Může to být ale také stresující, pokud měsíce plynou a těhotenský test stále vychází negativní. Je třeba však mít na paměti, že průměrnému mladému páru trvá počít dítě okolo 4 až 6 měsíců, do jednoho roku se zadaří průměrně v 90 % případů. Pokud se do statistik nevejdete a pořád se vám to nedaří, jsou následující řádky právě pro vás. Jak jít těhotenství naproti?

Redaktor
Redaktor 30. 06. 2018 09:32

Změňte životní styl

Dostatek pohybu a správná strava jsou důležité nejen pro celkové zdraví člověka, ale také pro jeho plodnost. Jak to souvisí? Neúspěšné snahy o miminko mohou být dané nejen číslem na váze, tedy zda člověk trpí nadváhou nebo podváhou, ale i nesprávnou stravou. Snažte se tedy dodržovat správný jídelníček.

Jde i o nastavení mysli

Stejně jako fyzický stav obou partnerů je pro celkové zdraví důležitá i jejich psychická pohoda. Důležité je si nevyčítat, že to nejde. Pokud se zablokujete, využijte metodu mindfulness (uvědomění), to znamená, že si musíte uvědomovat i jiné radosti života, než se jen soustředit na chorobnou touhu po miminku. Pomůže vám ale i jóga nebo meditace.

Vypočtěte si správně dobu ovulace

Největší pravděpodobnost otěhotnění spadá pouze na tři dny v měsíci, dva dny před ovulací a v den ovulace. „To je díky tomu, že spermie jsou schopné v těle ženy po tuto dobu přežít a pokud dojde k uvolnění vajíčka, je již přítomnými spermiemi oplodněno. Proto je dobré vést si poctivě nejen menstruační kalendář, ale přistoupit také k měření bazální teploty,“ radí MUDr. Kateřina Veselá z reprodukčního centra Repromeda. Ovulaci si lze vypočíst pomocí ovulačních testů.

Existují i alternativní metody na podporu početí

Problémy s neplodností mohou být totiž dané celkovou nerovnováhou v těle, kterou je možné uvést do optimálního stavu díky bylinným preparátům a vitamínům,“ doplňuje Veselá. V kombinaci s bylinkami umí v organismu nastavit potřebný balanc také akupunktura, kdy se malé jehličky vpichují do akupunkturních bodů, které má člověk rozmístěné po celém těle. Pokud jsou právě body související s pohlavním ústrojím zablokované, nedochází k proudění energie, a to může způsobovat problémy s otěhotněním.

Nevyplácí se však čekat příliš dlouho

Pokud všechny změny a postupy nepřinesly očekávané těhotenství, nevyplácí se čekat příliš dlouho a reprodukční kliniku navštívit. U ženy do 33 let se doporučuje návštěva centra a zahájení vyšetření po 12 měsících neúspěšné snahy o dítě. Jestliže je pak žena starší 33 let, je na místě se na kliniku vydat už po 6 měsících snažení.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články