Toužíte po novém autě? Prostříhejte se k němu s Klasáčkem!

Toužíte po novém autě? Prostříhejte se k němu s Klasáčkem!
Zdroj: Akademie kvality

Nové auto, to je investice, která citelně zasáhne rodinný rozpočet. Představte si ale, že byste spojili příjemné s užitečným. Nakoupíte si kvalitní potraviny a auto dostanete na rok zdarma jako bonus? Že je to nemožné? Není!

Speciální projekt
Speciální projekt 19. 10. 2021 10:45

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spustil velmi atraktivní soutěž, v níž jde mimo jiné právě o nové auto! Jmenuje se „Stříhejte kolem dokola“ a má i svého maskota - panáčka Klasáčka. Zúčastnit se klání a vyjet na silnici ve zbrusu novém voze je snadné, stačí nakupovat výrobky se značkami kvality.

Akademie kvality

Co jsou značky kvality?

 

Akademie kvality

Jaké značky kvality je třeba vystřihovat a co vůbec znamenají? Klasa vymezuje výjimečně kvalitní produkty v porovnání s běžně dostupnými potravinami, Regionální potravina oceňuje nejlepší výrobky z každého kraje, chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP) je značení EU, které zaručuje jistou záruku kvality vázanou například na daný region. Dále hledejte na výrobcích biozebru, ta slouží jako ochranná známka biopotravin vyprodukovaných v ČR a biolist, nadnárodní označení, které musí mít na svém obalu každý produkt splňující v rámci EU požadavky na biopotraviny.

Značky je třeba z výrobků vystřihnout a nalepit do celkem čtyřiceti políček herní karty, kterou je možné stáhnout si například na webu Akademie kvality nebo ji získat vytištěnou ve vybraných prodejnách obchodních řetězců. Takto vyplněnou kartu zašlou soutěžící poštou na adresu organizátora.

Hlavní cenou jsou dokonce tři osobní automobily ŠKODA KAROQ, které budou mít výherci zapůjčeny na dobu jednoho roku. Soutěžit je možné až do 2. ledna příštího roku. Veškeré další podrobnosti najdou zájemci na webových stránkách Akademie kvality.

I když nebudete mít štěstí a nestanete se na rok majiteli nového auta, šance, že v klání uspějete, je velká a i další výhry jsou atraktivní. Soutěží se třeba o roboty, mikrovlnné trouby, varné konvice, poukázky na nákup kvalitních potravin a další drobné výhry.

Důležitá je čerstvost a absence chemie

A proč je dobré nakupovat výrobky označené značkou kvality potravin, které se u nás udělují už téměř 20 let? Značí, že je potravina opravdu kvalitní. Pro zajímavost - letos dominuje Klasa, kterou zná 90 % dotazovaných, Regionální potravinu potom téměř 60 %. To a mnoho dalšího vyplývá z Průzkumu agentury STEM/MARK.

Tazatelé také zjišťovali třeba to, co nás nejvíce ovlivňuje při výběru potravin. Průzkum prokázal, že respondenti (celých 90 %) během nákupu nejvíce zohledňují kvalitu potravin. To znamená, aby bylo jídlo čerstvé, zralé, bez chemie, umělých náhražek a přidaných látek.

Akademie kvality

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články