Velké hlasování: Milovníci pohádek rozhodli, která je ta nejpovedenější

Lotrando a Zubejda
Zdroj: ČSFD
Anna Kadeřávková v pohádce Kouzelník Žito.Anděl Páně je divácky velmi oblíbený.Vánoce jste trávili s Bohdalkou.Anděl Páně boduje.+ 12 fotek+ 13 fotek

Stránky Milujeme české pohádky uspořádaly anketu, v níž soutěžilo všech 25 pohádek, které Česká televize od roku 1993 uvedla v premiéře. Z této ankety vzešlo pět finalistů a pohádkoví nadšenci nyní rozhodli, která pohádka je tou úplně nejlepší.

Petra Járková
Petra Járková 31. 12. 2018 14:17

Česká televize už 25 let dodržuje krásnou vánoční tradici, kdy vždy na Štědrý den večer přichází se zbrusu novou pohádkou. Stránky Milujeme české pohádky proto přišly s velkou anketou, která z oněch 25 premiér byla nejpodařenější.

Pátou příčku obsadila pohádka Láska rohatá, v hlavních rolích s Jiřím Mádlem, Jiřinou Bohdalovou a Táňou Pauhofovou.

Na čtvrté místo se probojoval Lotrando a Zubejda z roku 1997, kde si zahráli například Barbora Seidlová a Pavel Zedníček.

Třetí, tedy bronzovou příčku obsadil Anděl Páně 2, jenž úspěšně navázal na předchozí film.

Pomyslnou stříbrnou medaili získává první Anděl Páně, který se téměř ihned po premiéře stal klasickou vánoční pohádkou. Absolutním vítězem ankety se stává pohádka Princezna ze mlejna, kterou děti i dospělí milují už od roku 1994.

Tato anketa ukázala, že i když čas plyne neuvěřitelným tempem, staré dobré pohádky diváky nikdy neomrzí. Všechny pohádky, až na Princeznu ze mlejna a Lotranda a Zubejdu, byly natočeny až po roce 2000 a v srdcích pohádkových nadšenců opět zvítězila klasika.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články