Svátky ve společnosti Mrazíka: Ivánek dopadl krutě. Jeho představitel skončil v blázinci

Pohádka Mrazík patří v Čechách mezi nejoblíbenější
Zdroj: Youtube
Krásná Nastěnka se touto pohádkou proslavilaPředstavitel Ivánka v pozdějším věkuIvánek a jeho herecký představitelNastěnka neměla v životě štěstí jako v pohádce+ 13 fotek+ 14 fotek

Jako každý rok, i letos bude televize po vánočních svátcích vysílat lidmi milovanou pohádku Mrazík. Takto ruská nízkorozpočtová záležitost z roku 1964 se totiž stala u českých televizních diváků naprostým hitem. Jak ale skončil představitel hvězdného Ivánka v reálném životě? Není to nic pěkného!

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 27. 12. 2018 19:34

„Když se dívám na sebe, tak se musím pochválit. Nevypadám já věru zle, zkrátka chlapec, jak má být. Před naší, za naší, cesta má, ať nepráší. Hej!" Tenhle popěvek zná v České republice úplně každý a společně s ním i nesmrtelnou pohádku Mrazík.

Hlavní roli v ní ztvárnil Eduard Izotov, jehož život bohužel neskončil zdaleka takovým happyendem jako pro jeho Ivánka.

Přestože se mu dle první manželky Ingy Budkevičové pečlivě pěstěným vzhledem a třeba i poctivostí podobal, ona s ním vydržet nedokázala. Zároveň měl být totiž i líný a rozmazlený, a tak se manželé po dvaceti letech vztahu rozešli.

Ruský krasavec si sice ihned našel náhradu, ale zároveň tím odstartoval i pád na dno. Společně s novou ženou si totiž chtěli pořídit chatu, a tak se pokusil udat v Moskvě na ulici 1000 ulitých dolarů. Zatkla ho policie a i přes přímluvu hereckých kolegů strávil dva a půl roku za mřížemi.

Vězení se na Eduardovi nevratně podepsalo. Jeho herecká kariéra byla u konce a po padesátce ho navíc postihlo 7 mozkových příhod. Izotov skončil v blázinci plně upoután na lůžko a prakticky ani nepoznával své nejbližší.

Nakonec zemřel 8. 3. 2003 ve věku 66 let.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články