Krásná Zlatovláska: Dnes žije plachá herečka v ústraní, užívá si miliony a pláče nad stářím

Krásu Jorgy Kotrbové obdivovali všichni milovníci Zlatovlásky
Zdroj: Youtube
Jogra měla hereckou kariéru slušně rozjetou, stáhla se ale z veřejného životaJak šel čas se ZlatovláskouTakhle herečka dopadlaJorga Kotrbová byla krásná žena+ 8 fotek+ 9 fotek

Všichni jsme ji milovali a holky chtěly mít vlasy jako ona. Jedna z nejoblíbenějších českých pohádek se vysílala i tento rok a my jsme si mohli připomenout krásu herečky Jorgy Kotrbové. Jak ale žije hvězda dětských srdcí dnes?

Redaktor
Redaktor 26. 12. 2018 12:01

Do paměti se Jorga Kotrbová, které je dnes již přes sedmdesát let, vryla jako krásná princezna Zlatovláska. Po této roli se objevila ještě v několika menších, ale následně se stáhla do ústraní, ve kterém žije dodnes. 

Jorga Kotrbová začala s hraním už ve čtrnácti letech, kdy ji jako plachou dívku obsadil režisér Karel Kachyňa do hlavní role v rodinném filmu Trápení. V něm ztvárnila osamocenou dívku, jejímž nejvěrnějším přítelem se stane divoký kůň. Herečce byla role ušitá přímo na tělo – sama totiž koně už tehdy milovala, navíc byla podle slov kolegů vždy plachá a uzavřená.

Po úspěchu filmu se mladé studentce ozvalo vedení Divadla na Vinohradech a nabídlo jí, aby zaskočila za jednu těhotnou členku ve hře Hon na čarodějnice. Divadelní prkna Jorgu naprosto oslnila a ona se místo na veterinu přihlásila ke zkouškám na DAMU.

Po studiích nastoupila do angažmá v Realistickém divadle (dnešní Švandovo divadlo), ale dál točila i filmy. Z těch nejznámějších vzpomeňme například snímky Láska nebeská, Utrpení mladého Boháčka, Zlatovláska, Sen noci svatojánské, Divoká planeta nebo Dva muži hlásí příchod. Od 80. let se Kotrbová začala prosazovat více jako dabérka než herečka – skvělá byla například jako Margaret Houlihan v seriálu M.A.S.H.

Kotrbová se údajně v hereckém světě necítila příliš dobře a volila raději klid a samotu u koní. Často se spekuluje o tom, proč z branže odešla – jedni si myslí, že se těžce smiřovala s přibývajícími roky, druzí tvrdí, že zbohatla díky restitucím, a proto už nemusí pracovat.

Pravdou je, že herečka společně se sourozenci kdysi dávno zdědila po otci milionový majetek, je spolumajitelkou činžovních domů v Praze a vlastní ranč s koňmi, kam se přestěhovala. Tam si také užívá rodinné pohody s třemi dcerami, díky kterým je několikanásobnou babičkou.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články