Velkolepá listopadová show: Mydy Rabycad pokřtí své nové album, které analyzuje dnešní dobu sociálních sítí

Mydy Rabycad je česká hudební skupina z Prahy vzniklá v roce 2012. Hraje fúzi electroswingu a dalších stylů elektronické hudby, kterou sama nazývá glamtronic.
Zdroj: 420 PRODUCTION
Mydy Rabycad je česká hudební skupina z Prahy vzniklá v roce 2012. Hraje fúzi electroswingu a dalších stylů elektronické hudby, kterou sama nazývá glamtronic.Mydy Rabycad je česká hudební skupina z Prahy vzniklá v roce 2012. Hraje fúzi electroswingu a dalších stylů elektronické hudby, kterou sama nazývá glamtronic.Mydy Rabycad je česká hudební skupina z Prahy vzniklá v roce 2012. Hraje fúzi electroswingu a dalších stylů elektronické hudby, kterou sama nazývá glamtronic.Mydy Rabycad je česká hudební skupina z Prahy vzniklá v roce 2012. Hraje fúzi electroswingu a dalších stylů elektronické hudby, kterou sama nazývá glamtronic.+ 3 fotky+ 4 fotky

Mladá kapela s intenzivní profesionální zkušeností ve svém novém albu Numbers odkazuje na to, že hudba už dávno není jen o kvalitních písničkách, ale i o neustálé sebeprezentaci. Album pokřtí na velkolepém koncertu 22. listopadu ve Foru Karlín.

Petra Járková
Petra Járková 09. 11. 2019 12:00

Nové hudební album

V osmi písních na albu Numbers hudebníci analyzují dobu, ve které se úspěch umělců měří na základě počtu palečků a srdíček na sociálních sítích a společenský status definuje cifra a počet nul na bankovním účtu.

„S deskou Numbers přichází nová kapitola téhle kapely. Od poslední desky se v nás nahromadila spousta emocí a poznatků a zjistili jsme, že chceme dělat věci jinak, než tomu doposud bylo. Album je tedy krokem jiným směrem víc, než tomu bylo kdy dřív,” říká producent a klávesista Nèro Scartch.

Křest plný překvapení

Album pokřtí na velkolepém koncertu 22. listopadu ve Foru Karlín, na který chystá pro fanoušky řadu novinek a překvapení.

"Už teď můžu říct, že to bude ještě trochu větší, než jsme si představovali. Pokaždé, když sedíme v kanceláři nad scénářem a já si jeden z momentů představím naživo, úplně mě to dojímá. Takže opravdu přijďte!" zve fanoušky zpěvačka Žofie Dařbujánová.

Konec jedné éry

Numbers znamená závěr jedné éry i začátek nové cesty. Ozvěny poněkud vyšeptaného elektroswingu jsou už nenávratně pryč a Mydy Rabycad jako žánrový chameleon dovedně balancují mezi elektronickým klubovým soundem, popovými ambicemi, klepajícími na dveře rozhlasových redaktorů, a epickým soundtrackem k fantasy thrilleru z dystopického světa, ve kterém si chladné neosobní technologie definitivně ochočily lidstvo. Společenskou letargii, ve které naše životy diktují abstraktní ukazatelé, reflektuje především refrén titulní skladby Numbers, v němž Žofie Dařbujánová se vztekem v hlase zpívá o tom, že už všechny ty číslice dávno ztratily hlubší význam. Na digitální éru sociálních médií a plytké komunikace odkazují i producentské detaily v tracku Gimme More. Jako jeden příklad za všechny jde vypíchnout  zvuk cinknutí příchozí zprávy, který tady rozděluje sloku s refrénem a zaručeně vás přiměje k tomu, abyste si zkontrolovali vlastní mobil. Zvukově se Mydy Rabycad do aktuálního popového soundu trefují především v hitu Fire, který umocňuje pochmurnější atmosféra a úplně nová poloha zpěvu. Jeho minimalistický beat se pomalu sápe, aby nakonec vygradoval a posluchače obmotal jako anakonda.

Světelný design

I listopadový koncert ve Foru Karlín symbolizuje pro Mydy Rabycad začátek další kapitoly. V dosud nejpropracovanější show jejich kariéry se tradičně představí i nový světelný design a nové kostýmy tematicky navázané na album Numbers. Objeví se poprvé i kompletní kolekce nového merchandisingu ve stylu alba. A výjimečný zážitek slibují i speciální hosté, vysoce ceněná kapela N.O.H.A.

NA FOTKY ČLENŮ KAPELY MYDY RABYCAD SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články