Marie Rottrová slaví 78. narozeniny: Zpěvačka zkoušená osudem, která umí stárnout s noblesou

Marie Rottrová také přezdívaná „Lady soul“, je česká zpěvačka, pianistka, hudební skladatelka, textařka a moderátorka.
Zdroj: Profimedia
Marie Rottrová také přezdívaná „Lady soul“, je česká zpěvačka, pianistka, hudební skladatelka, textařka a moderátorka.Pochází z hudebnické rodiny, otec byl varhaník, matka zpěvačka. Od mládí se učila hrát na klavír. Po maturitě na bohumínském gymnáziu pracovala jako úřednice. V roce 1960 se zúčastnila ostravské hudební soutěže, která hledala mladé talenty.Díky této soutěži dostala Marie Rottrová pozvánku do Československé televize, kde poprvé vystoupila s písničkou Rozmarné stvoření od Jana Hammera a Jaromíra Hořce.Spolu s koncertními šňůrami se dostavilo i časté vystupování v Československé televizi, kde měla (zejména v ostravském televizním studiu) dost příležitostí k vystoupení.+ 4 fotky+ 5 fotek

Možná tomu ani neuvěříte, ale téhle krásné a šarmantní dámě bude za dva roky osmdesát let. Stále na vrcholu, stále vitální a stále zářící zpěvačka. Svědčí o tom i fakt, že se teprve před čtyřmi roky tajně vdala a od té doby prožívá krásné období plné lásky.

Petra Járková
Petra Járková 13. 11. 2019 08:00

Šrámy na duši

Marie Rottrová si toho zažila opravdu hodně, ale na její tváři to moc poznat není, život jí žádné viditelné hluboké vrásky nezanechal, to leda na duši, kde si je schovává pro sebe. Rodačka z Ostravy, která měla původně strávit život jako úřednice za přepážkou v bance, se rozhodla pro zpěv a nezapomenutelně obohatila českou kulturní scénu.

Mladé publikum

Dvakrát rozvedená a se dvěma dospělými syny sklízela plody své snahy, v hudbě je aktivní už přes 50 let a i dodnes oslovuje mladé publikum, kupodivu ale právě svými starými hity jako Měli jsme se potkat dřív nebo Řeka lásky. Na Cenách Anděl vstoupila do síně slávy a dokonce si troufne koncertovat na takových událostech, jakými jsou studentské majálesy. Velmi úspěšně, je třeba podotknout.

Zanevřela na muže

Po druhém rozvodu se tak trochu uzavřela sama do sebe a jedenáct let kolem ní nebylo vidět jediného muže.

Láska v pozdním věku

Nakonec ale v celkem vysokém věku potkala svého třetího životního partnera Milana Říhu (56). Toho si před čtyřmi vzala lety jen za přítomnosti dvou svědků. Svatba byla tajná a nevěděly o ní ani zpěvaččiny děti.

Stárnout jako Maruška

Nicméně láska s ní dělá divy, protože jestli chceme někdy na stáří nějak vypadat, pak je to asi takhle. Mladě, půvabně, elegantně a mít noblesu, být za dámu v každé situaci. Nesmrtelné hity a zvučný hlas dělají z téhle ženy už teď živoucí legendu.

NA KRÁSNOU MARII ROTTROVOU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články