Vinnetou: Poslední výstřel: Vrah hlavního hrdiny byl ve skutečném životě jeho nejlepším přítelem

Vinnetou se však příteli svěří s předtuchou blízké smrti.
Zdroj: Čsfd
Přestože se Vinnetou snaží dodržovat dohody s americkou vládou, jeho kmen je neustále ohrožován útoky banditů, kteří chtějí jeho kmen připravit o půdu.Vinnetou a Old Shatterhand se vydají do Santa Fé, aby zde jednali o míru přímo s guvernérem.Ten je ujistí o svých úmyslech a požádá je, aby předali náčelníkovi Bílému Buvolu poselství s výzvou, aby byl loajální vládě, která mu na oplátku slibuje větší území pro jeho kmen. Zrádný sekretář však banditům, kteří připravují provokace vedoucí k ozbrojenému konfliktu a vyvlastnění indiánské půdy, prozradí obsah poselství, a ti se rozhodnou oba posly zlikvidovat. + 6 fotek+ 7 fotek

Dnes se na televizních obrazovkách můžete podívat na tragický konec udatného náčelníka Apačů ve třetí části klasické indiánky natočené na motivy románů Karla Maye. Na jaké zajímavosti byste se měli ve filmu zaměřit?

Petra Járková
Petra Járková 19. 08. 2019 16:00

Přátelství

Italský herec Rik Battaglia, představitel Rollinse, tedy vraha Vinnetoua, byl ve skutečnosti pro Pierra Brice nejlepším přítelem ze všech kolegů herců, kteří se na natáčení Mayovek podíleli.

Host festivalu Trutnov 2008

Pierre Brice na otázku položenou během tiskové konference na hudebním festivale Trutnov 2008, jaký film s Vinnetouem má nejraději, odpověděl, že díl, kdy „to schytal". Pierre Brice se festivalu účastnil jako čestný host a z České republiky byl nadšený.

Jak na běžícím pásu

První klapka zazněla v úterý 8. června 1965, tedy jen několik dní poté, co Harald Philipp dokončil práci na Petrolejovém princi. Poslední klapla už po 67 dnech, a to 13. srpna 1965.

Záběry z Posledního Mohykána

Když jedou Vinnetou a Old Shatterhand ke guvernérovi do Santa Fe, vidí v dálce před sebou město. Jedná se o městečko ve španělské Andalusii, jehož záběry si Reinl společně s kameramanem pořídili již během natáčení Posledního Mohykána.

Velké peníze

Herec Lex Barker za film dostal svoji rekordní mzdu: 45 000 USD, tehdy 180 000 DM.

Opakovaná scéna

Slavná scéna Santerova střílení bizonů je vystřižena ze staršího westernu Poslední lov. Tato scéna byla také použita ve filmech Vinnetou - Poslední výstřel a Old Surehand.

Vinnetouova smrt

Režiséru Reinlovi záleželo na tom, aby scéna Vinnetouovy smrti vypadala maximálně věrohodně. Musela se proto mnohokrát opakovat. Navíc byl atakován fanoušky, aby nechal náčelníka Apačů naživu, byl však spolu s producentem přesvědčen, že má zemřít.

NA FOTOGRAFIE Z FILMU VINNETOU – POSLEDNÍ VÝSTŘEL SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články