Tvrdí chlapi a bezbranná zvířata. Vojáci, kteří likvidují australské požáry, pomáhají i medvídkům koala

Australská armáda zveřejnila fotografie, jak vojáci pomáhají při ničivých požárech.
Zdroj: Australian Army Official
Australští vojáci pomáhají ve svém volném čase koalům, které zachránili.Vyzkoušeli si i jejich krmení.Se zvířaty se setkali v Cleland Wildlife Parku v Jižní Austrálii.Bez pomoci lidí by zvířata nepřežila.+ 6 fotek+ 7 fotek

Vojáci, kteří likvidují zuřivé australské požáry, ukázali i svou další tvář. Pokud jim to čas alespoň na chvíli dovolí, dobrovolně pomáhají ohroženým koalům, kterým dodávají naději na přežití. Bezbranná zvířata například krmí a kolébají je v náručí.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 28. 01. 2020 12:14

Australská armáda nahrála na svůj Facebook fotografie, které dojímají svět. Vojáci se na nich totiž starají o zvířata, která se stala oběťmi zničujících požárů. Vše se odehrálo v Cleland Wildlife Parku v Jižní Austrálii.

Místo odpočinku pomáhají

Vojáci svůj volný čas mohli věnovat odpočinku, místo toho se ale vydali zkontrolovat koaly, které nedávno během požárů zachránili z jámy. Chtěli vědět, jak se jim daří, a taky si s nimi chtěli užít příjemné chvíle předtím, než zase půjdou bojovat s ničivým živlem do kopců v Adelaide.

Jejich společné fotografie, které se objevily na sociálních sítích, zasáhly srdce tisíců lidí, ale zároveň ukazují i na strašlivé dopady požárů. Většina koalů totiž přišla o svá přirozená stanoviště a jsou ve velkém ohrožení.

Hledají se dobrovolníci

I proto australská ministryně životního prostředí Sussan Ley oznámila, že vláda poskytne balíček ve výši 50 milionů dolarů, díky němuž by se zvířata po uhašení požárů měla vrátit zpět do přírody. „Musíme zjistit, zda se v některých částech země koaly přesunují z místa, kde jsou, což je pro ně často zranitelné, až ohrožující,“ uvedla ministryně.

Ta zároveň vyzývá lidi, aby pomáhali malým koalům a klokanům se spálenými tlapkami a srstí. Pěstounských pečovatelů v rehabilitačních centrech totiž není tolik, kolik by bylo potřeba, a tak se hledají dobrovolníci, aby pomohli s rehabilitací zvířat, která přežila ohnivé peklo.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA DOJEMNÉ FOTOGRAFIE VOJÁKŮ, KTEŘÍ POMÁHAJÍ KOALŮM:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články