Vybíráte nový telefon? Otestovali jsme pro vás novinku od Xiaomi

Vybíráte nový telefon? Otestovali jsme pro vás novinku od Xiaomi
Zdroj: Redakce Lifee.cz

Zatímco před pár lety nebylo v nabídce mobilních telefonů na výběr a mezi lidmi se „točilo“ pár stejných modelů, teď jsme úplně někde jinde. Vybrat si ten „nej“ mobil, je skutečný oříšek. My jsme pro vás otestovali novinku - Redmi Note 10 5G od Xiaomi.

Speciální projekt
Speciální projekt 15. 06. 2021 14:00

Málokdo už dnes využívá mobilní telefon jen na volání nebo psaní zpráv. Mobil je náš společník, pomocník a parťák pro volné chvíle. Ať už jste „machr“, který u nového mobilu jde hlavně po technické stránce nebo vám jde hlavně o to, aby se snadno používal a dobře vypadal, u Redmi Note 10 5G si přijde na své každý. Tento nový smartphone doplňuje stávající nabídku Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10S a Redmi Note 10.

Výhodou je podpora 5G

V redakci pro vás novinku od Xiaomi otestoval kolega Ondřej. Velkým plusem pro něj je, že telefon je jediným zástupcem nové řady s podporou sítí 5G. „Jelikož podpora 5G byla při koupi nového telefonu má priorita, ale nechtěl jsem za něj utrácet víc než pět tisíc, tak pro mne byl Xiaomi Redmi Note 10 5G jasná volba. Podpora 5G bude i nespornou výhodou minimálně pro budoucí použití,“ vysvětluje Ondra s tím, že ho zaujalo i to, že mobil působí hned od zapnutí svižným dojmem a pohodlně se drží v ruce.

„Po určení základních nastavení si lze nastavit otisk prstu, který je na boku telefonu. Nejvíce se mi líbí displej bez rámečku, barvy jsou krásné a jasné, 6,5 palcový IPS displej s Full HD+ a obnovovací frekvencí displeje 90 Hz na mne působí úžasným dojmem a nemohu si ho vynachválit. Nesmím opomenout funkci NFC která, umožňuje bezdrátově komunikovat s jiným zařízením ve své blízkosti,“ popisuje technické výhody Ondra, který se ujal testování.

Displej chrání sklo

A má pravdu - telefon je totiž vybavený podmanivým displejem AdaptiveSync DotDisplay o úhlopříčce 6,5 palce a frekvenci 90 Hz. Umí se automaticky přizpůsobit obsahu – od streamování videa při 30 Hz nebo 60 Hz, až po 90 Hz při procházení sociálních sítí nebo hraní her. Displej AMOLED DotDisplay je odolný, před poškrábáním ho chrání sklo Corning® Gorilla® Glass 5.

Redakce Lifee.cz

Velkým plusem je 5 000 mAh baterie s podporou rychlého 18W nabíjení. „Pozitivem je pro mě velká výdrž baterie. Vystačí na provoz mobilu bez problémů klidně i dva dny. A s 18W nabíjením není dobíjení žádná starost,“ popisuje Ondřej.

Chlubit se může Redmi Note 10 Pro, který je k dispozici ve třech barevných provedeních - Onyx Grey, Glacier Blue a Gradient Bronze, skvělým fotoaparátem. Vybaven je 48Mpx hlavním foťákem, 2Mpx makro fotoaparátem a 2Mpx hloubkovým senzorem, který umožňuje snadno pořizovat skvělé fotografie.

Mohl by být menší

„Foťák s 48Mpx fotí velmi pěkně a problém mu nedělají ani fotky při šeru. Na to moje focení je plně dostačující,“ pochvaluje si Ondra. Model Redmi Note 10 se chlubí také jedním z nejvýkonnějších 4G procesorů na trhu, Qualcomm® Snapdragon™ 732G. To ocení hlavně ti, kteří na telefonu hrají hry nebo streamují. „Procesor bohatě stačí na hraní náročných her,“ potvrzuje Ondra.

Redakce Lifee.cz

Plusem je dále i pokročilý zvukový systém se dvěma duálními reproduktory. Za nevýhodu považuje Ondra po testování velikost telefonu, připadá mu moc velký. „Celkově ale musím říct, že za tuto cenu se jedná o skvělý telefon ve své cenové kategorii a rozhodně ho mohu doporučit.“

Plusy a mínusy Redmi Note 10 5G

+ Podpora 5G sítě

+ Vzhled

+ Výdrž baterie

+ Rychlé nabíjení

+ Funkce NFC

+ Povedené uživatelské prostředí

+ Dobře sedí v ruce

- Velikost telefonu

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články