Zemřela italská herečka Lucia Bosé. Podle španělských médií se nakazila koronavirem

herečka
Zdroj: Wikimedia Commons/DiGawain78, Public Domain

Zákeřný koronavirus má zřejmě na svědomí další slavnou oběť. Do hereckého nebe odešla známá italská herečka Lucia Bosé, která podlehla zápalu plic. Ve Španělsku se však píše o tom, že měla i koronavirus, který se stále šíří nezvladatelnou rychlostí.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 24. 03. 2020 09:46

Rodačka z Milána, která se dožila krásných 89 let, se proslavila rolemi ve filmech Antonioniho, Buñuela nebo Felliniho. V pondělí ale tento svět opustila. „Vážení přátelé, informuji vás, že moje matka Lucia Bosé právě zemřela. Nyní je na tom nejlepším místě,“ napsal na Twitteru její syn Miguel, který je sám úspěšným zpěvákem a hercem.

Královna Miss Italia

Lucia Bosé ještě před začátkem své slavné kariéry pracovala v pekárně, odkud vykročila do velkého světa. V roce 1947 zvítězila v soutěži Miss Italia, ve které za ní skončily i další budoucí hvězdy Gianna Maria Canale a Gina Lollobrigida. O tři roky později se poprvé objevila na filmových plátnech.

Další ze zásadních momentů jejího života nastal při natáčení filmu Muerte de un ciclista, během něhož poznala známého španělského toreadora Luise-Miguela Dominguína, za kterého se později v Las Vegas také provdala. Měla s ním tři děti, ovšem jejich manželství prošlo několika krizemi, které byly způsobeny především Luisovou žárlivostí, a po dvanácti letech se rozvedli.

Zápal plic a koronavirus

Po manželství a mateřství se Lucia opět vrátila k filmové kariéře a ztvárnila několik dalších úspěšných rolí. V rodné Itálii se oblíbená drobná a elegantní herečka objevila naposledy před rokem na Římském filmovém festivalu. Na začátku tohoto týdne ale prohrála svůj nejtěžší boj v životě. Bývalá nejkrásnější dívka Itálie měla zápal plic, ovšem podle zpráv ze Španělska se nakazila i koronavirem. „Lucia Bosé je pryč,“ napsal bývalý prezident filmového festivalu v Cannes Gilles Jacob. Herecký svět na ni bude ještě dlouho vzpomínat.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články