Zvětšení prsou nebo pozadí? Trendem je vlastní materiál

Lipotrasfer je ideálním řešení při úpravě prsou
Zdroj: Shutterstock
Každá žena touží po krásných ňadrechPřirozená nebo umělá?Rozmáhá se i trend zpevňování zadečku vlastním tukemTrendem plastické medicíny je momentálně lipotransfer+ 1 fotka+ 2 fotky

Počty pacientů za prvních deset měsíců letošního roku deklarují více než stoprocentní zvýšení zájmu o využití vlastního materiálu, tedy žláz a tuku při plastických operacích, než tomu bylo loni. K nejžádanějším moderním metodám patří lipotransfer do pozadí a do prsou a pak autoaugmentace. Ženy tyto zákroky preferují především proto, že použití vlastního materiálu je pro organismus šetrnější a estetičtější a rekonvalescence pak probíhá bez problému. Navíc nemají v těle cizí materiál, který by mohl jejich organismus vyloučit.

Redaktor
Redaktor 29. 11. 2018 22:50

Zvětšení prsou

Každá třetí pacientka plastické chirurgie si nechává zvětšit prsa vlastním materiálem. „Jestliže klientka preferuje přirozený vzhled poprsí, požaduje zvětšení o půl až jedno číslo a má dostatek vlastního tuku, doporučím lipotransfer,“ uvádí MUDr. Ján Pilka, šéflékař kliniky Aesthevita, který obdržel certifikát k jeho provádění od uznávaného odborníka Dr. Rogera K. Khouriho v Miami.

Modelace prsou

Dalším žádaným zákrokem, kterým si ženy nechávají zkrášlovat svá poprsí je autoaugmentace. Plastický chirurg zvedne a vymodeluje povislá prsa pomocí prsní žlázy. „Částečně ji podvléknu pod sval a vytvořím z ní laicky řečeno jakýsi implantát. Prsa jsou tak nejen zvednutá, ale také vyplněná v horním pólu a vytvoří žádoucí dekolt, čehož klasickou modelací nelze dosáhnout,“ konstatuje doktor Pilka.

Prsa nebo zadek?

Řada žen se chce pyšnit nejen svým poprsím, ale také pozadím. I zde je oproti loňsku stoprocentní nárůst pacientek. „Tento zákrok u nás podstupují většinou cizinky, Češky se jimi zatím nechávají inspirovat jen pozvolna, ale jejich počet roste,“ dodává Ján Pilka.

Co je lipotransfer

Lipotransfer využívá moderní plastická chirurgie k řadě zákroků. Odsátým nežádoucím tukem z vybraných partií lze vytvarovat nejen prsa, hýždě, ale také lýtka, zbytnit penis, vyplnit vrásky, nebo zvětšit rty. Jeho důležitou součástí je proces čištění. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články